Hlavní obsah

Banka omylem prodala dům, rodinu vystěhovali na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anna Ramirezová z Floridy byla násilím vystěhována z domu a její věci skončily vystěhované na ulici, když k ní zavítali exekutoři. Banka omylem prodala dům paní Ramirezové a ani jí nedala vědět.

Foto: Jonathan Ernst , Reuters

Článek

I když se Ramirezová rozhodně nesnažila dům prodat, minulý týden k ní zavítal muž, který tvrdil, že dům koupil. Prý ho získal v dražbě organizované bankou Washington Mutual. Došlo k drobnému omylu: Ramirezová se snažila sjednat změnu hypotéky.

V domě bydlela už tři roky a neměla v úmyslu stěhovat se. Podle místní stanice WPLG Local 10 ale její návštěva banky odstartovala řetěz událostí, které skončily tím, že žena byla vyhozena na ulici. Banka už přiznala chybu a u soudu se snažila výsledek prodeje zvrátit. Soudce rozhodl, že prodej je neplatný. Došlo ale k další chybě.

Soudní zřízenec někam založil rozhodnutí soudu, a tak došlo k vystěhování. Zničená Ramirezová se po noci strávené na trávníku znovu vypravila k soudci a žádala svůj dům zpět. "Prodej jsem zvrátil, ale majitelé dostali pouze informaci, že prodej nebyl zcela zrušen. Takže to není tak úplně jejich chyba," dodal soudce Israel Reyes.

Reklama

Výběr článků

Načítám