Hlavní obsah

Baldachýn: Internet uklízí po sebevrahovi

Novinky, redakce

V názorovém zmatku kolem včerejšího upálení Zdeňka Adamce ční jako monolit vyjádření Josefa Brože, předsedy sdružení Děkujeme odejděte. "Cynismus Václava Klause stojí symbolicky za touto smrtí."

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Ano, Josefe. Původně jsem chtěl tento Baldachýn věnovat i dalším věcem, za nimiž symbolicky stojí cynismus Václava Klause, ale nemohl jsem sehnat fotografie dobře ilustrující nadměrnou kučeravost vlny a nezaměstnanost v Zambezi.

Vyjádření kolegy Brože nás s Františkem Fukou dovedlo k úvahám o založení občansky aktivistické skupiny DĚKUJEME, DĚKUJEME, ODEJDĚTE. ODEJDĚTE. Protože však nemáme takové organizační schopnosti, jako naši předchůdci, nebyli jsme zatím schopni ani zajistit výrobu placek s tímto sloganem. Pokud nám někdo pomůže a zajistí podpisové archy, myslím, že se i nám nakonec podaří zaplnit Václavák. A oba slavnostně slibujeme, že to nikdy nenecháme dojít až k založení skupiny DĚKUJEME, DĚKUJEME, DĚKUJEME, ODEJDĚTE. ODEJDĚTE. ODEJDĚTE!

Děkujeme.

Velmi krátce

Redakce Novinek se omlouvá čtenářům, že k článku s titulkem "Vetřelec manipuloval s ostatky vojenského pilota" umístila nicneříkající fotografii letadla na modré obloze. Správná fotografie byla samozřejmě tato.

Mezi mnoha skandálními výroky, které Miloš Zeman poskytl Lidovým novinám zcela zanikla jedna zásadní informace. A to sice, že Vladimír Špidla je android, a to sice android porouchaný. Na otázku: Jak dnes hodnotíte Vladimíra Špidlu? V čem vás zklamal? Odpovídá: Já bych nemluvil o zklamání. To je totéž, jako kdybyste se ptala konstruktéra raketoplánu Columbia, v čem ho zklamal raketoplán Columbia. Prostě projevila se skrytá vada, je zapotřebí jít dál.

Tato informace vysvětluje i dávný postřeh serveru Kompost.cz na téma "Vladimír Špidla: Má lupy nebo je android?" a rozhodně to není vysvětlení nějak zvlášť pozitivní.

Na tomto místě, tedy na oficiálních stránkách obchodního řetězce Wal-Mart poměrně dlouho (prý několik měsíců) visela anotace na knihu Hobit od J. R. R. Tolkiena. Walmartí autor charakterizoval děj knihy takto: "Na hausbótech v Battersea Reach bydlí banda excentriků. Nepatří ani zemi, ani moři, ale jeden druhému. Je tu Maurice, homosexuální prostitut, upjatý Richard, bývalý námořník. Ale nejvíc ze všeho Nenna, matka dvou divokých holčiček. Každý svým životem komplikuje život těm druhým a to je látka, z níž je utkána tato skvělá novelka. Dobrodružství zámožného hobita Bilba Pytlíka, který žil šťastně ve svém pohodlném domě, dokud mu jeden pocestný čaroděj nesplnil přání..." A potom, že se Peter Jackson ve svých filmech drží přesně Tolkienových předloh!

A tohle je malinko zábavné, ale jinak je to spíš odraz toho, že se na internetu vážně nic neděje. To víte, tento týden lidi přestali plkat a začali konat... Ale za moc to nestálo.

Requiem pro Sataníka

Je samozřejmě těžké psát Baldachýn a nevěnovat se Zdeňku Adamcovi, na internetu vystupujícímu coby Sataník. Už jenom proto, že byl v internetové komunitě poměrně známý (sám jsem s ním kdysi po ICQ vedl rozhovor na téma "Jsem tlustý a nemám holku"... tedy tlustí jsme byli oba dva, ale holku neměl jenom on, že...) a druhak proto, že poté, co se ukázalo, že právě on je tajemný "muž z Vysočiny", začali internetoví provideři dělat všechno proto, aby po něm vymazali z webu jakoukoli stopu.

Okamžitě zmizel satanik.crolink.cz, z něhož jsme si ještě před pár měsíci dělali legraci i jeho kniha návštěv na mysteria.cz (v "archivu internetu" se zachoval jen její otisk z doby, než si ze Sataníka začali dělat legraci ti, kterým "darking" - zkratování vysokého napětí za účelem legračního pohledu na zhaslé vesnice - připadal jako nesmírně trapná zábava a navíc moc nevěřili, že to Sataník a jeho přátelé doopravdy uskutečňují, v cachi Googlu zůstala její podoba až poté, co všechny ty ironie smazal.).

Tenhle "učitel českých darkerů" byl poměrně komplikovaná osobnost, což myslím sami pochopíte po přečtení jeho skript, které se nacházejí zakonzervovány tamtéž. "Pojistky a pozorování následně pobíhajících nasraných sousedů mi samozřejmě nestačilo, tak jsem se začal zabývat problematikou odpojení třeba celé vsi na jeden zátah. Navíc, byla v tom holka a já potřeboval tmu, aby mi lidi věnovali pozornost a abych mohl vyšplhat na hodně blízkou věž Českých radiokomunikací a zařvat do kraje, že ji miluju (Ach to blbé mládí... :-))"

No jo, Sataníku, kdo ví, jak to bylo.

Sataníkovi bylo devatenáct, jeho přátelům, provozujícím další "darkingové" stránky nebude podle pravopisu víc než sedm (a už nejmíň rok nebyli ve škole). Ale možná jsem na jejich prohlášení:

Sataníkovi bylo devatenáct, jeho přátelům, provozujícím další "darkingové" stránky nebude podle pravopisu víc než sedm (a už nejmíň rok nebyli ve škole). Ale možná jsem na jejich prohlášení: Nedělati tento věc:

Sataníkovi bylo devatenáct, jeho přátelům, provozujícím další "darkingové" stránky nebude podle pravopisu víc než sedm (a už nejmíň rok nebyli ve škole). Ale možná jsem na jejich prohlášení: Nedělati tento věc:1: je ten,že je to dosti nebezpečné.

Sataníkovi bylo devatenáct, jeho přátelům, provozujícím další "darkingové" stránky nebude podle pravopisu víc než sedm (a už nejmíň rok nebyli ve škole). Ale možná jsem na jejich prohlášení: Nedělati tento věc:1: je ten,že je to dosti nebezpečné.2:hrozí vám dosti vysoká pokuta za ničení a ušlý zisk spol ČEZ,a.s.

Sataníkovi bylo devatenáct, jeho přátelům, provozujícím další "darkingové" stránky nebude podle pravopisu víc než sedm (a už nejmíň rok nebyli ve škole). Ale možná jsem na jejich prohlášení: Nedělati tento věc:1: je ten,že je to dosti nebezpečné.2:hrozí vám dosti vysoká pokuta za ničení a ušlý zisk spol ČEZ,a.s.3.Nemám USP!

moc ostrý.

Víš, Sataníku, neuplynulo ještě ani dvacet hodin od tvé smrti, a už je zameteno. Tvůj poslední web pochoden2003.nazory.cz vydrží jen do chvíle, než nějaký technik u jejího poskytovatele rutinně vyřadí všechny dlouho neaktualizované stránky z databáze. Už ve chvíli, kdy tohle píšu, tě z pozice hlavní zprávy na zpravodajských webech vyřadil ministr Tvrdík se svým dalším komentářem k válce v Iráku a dostal se před tebe i zásadní fakt, že nemoci holandských slepic se čeští spotřebitelé nemusí obávat.

Zbyde jen podivná vzpomínka na kluka, který se v jedné diskusi nechal slyšet: "hele včera bylo v rudym právu (noviny) že nějakej blbec lez na sloup vysokýho napětí a ono ho to upeklo. To je vůl, co?" A pak udělal to samé.

Možná by někdo mohl založit ještě jednu občansky aktivistickou skupinu. Jmenovala by se: "Není za co děkovat, ale proboha, neodcházejte!"

Hezký den!

                                               Tomáš Baldýnský

------------------------------------------------------------------------------------ Přišlo po uzávěrce

Tomáš Baldýnský si bere dovolenou, příští pátek Baldachýn nevyjde.

Reklama

Související témata:

Související články

Baldachýn: Bulvární loupež!

A tak zatímco do České televize přišlo víc než 20 000 dětských obrázků Vydrýska, Václav Chaloupek natáčí nový seriál. Ovšem o tom se v dnešním Baldachýnu...

Baldachýn: George Bush a mimozemšťané!

Vedle přesvědčivých důkazů o tom, že George W. Bush má informace o existenci ufonů, se dnes ještě dozvíme o trestních sazbách za pokus o ostravskou televizní...

Baldachýn: Deník z Bagdádu

V dnešním Baldachýnu se budeme věnovat závažnějším tématům, ale to nám nezabrání zazpívat si s dvojicí koal, vydat se na cesty s ministrem Škromachem,...

Výběr článků

Načítám