Hlavní obsah

Baldachýn: Bulvární loupež!

Novinky, Tomáš Baldýnský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A tak zatímco do České televize přišlo víc než 20 000 dětských obrázků Vydrýska, Václav Chaloupek natáčí nový seriál. Ovšem o tom se v dnešním Baldachýnu nic nedozvíte...

Foto: Kamil Navrátil

Strom splněných přání v Šumperku

Článek

Omlouvám se za zpoždění tohoto Baldachýnu, ale co naplat, povolání filmového publicisty někdy vyžaduje, aby člověk obětoval zábavu a věnoval se vážné práci. Například úvahám nad tím, co řekl režisér Billy Wilder zakladateli studia Metro-Goldwyn-Mayer Louisi B. Mayerovi po speciální projekci filmu Sunset Boulevard, který se Mayerovi hrubě nelíbil. Jeden zdroj tvrdí, že to bylo "Jdi do hajzlu!", druhý zas že Billy řekl: "Naser si do klobouku!" (Ed Sikov: On Sunset Boulevard, The Life and Times of Billy Wilder, s. 303) A teď se v tom vyznejte. Ale je to krásná práce!

Přiznávám však, že psaní Baldachýnů je také krásná práce. Podklady pro kampaň "Glum for President" se začínají scházet (najdete je ve fotogalerii) a dorazil dokonce i návrh na televizní spot (odkaz je - ftp://sklad.kompost.cz/baldachyn/volby_DivX4.avi, divx 4, 3,5 MB)! A tak přestože si myslím, že nás čeká ještě hodně práce, vidím naši budoucnost celkem růžově. Nesmíme však umdlít, protože jenom soustavné úsilí může vynést našeho kandidáta na prezidentský stolec. Podle učebnic politických hvězd nastává fáze, kdy je nejdůležitější začít diskreditovat ostatní kandidáty. Naším problémem ale je, že zatím nevíme, kteří to budou. Vycházel jsem ale z tušení, že to Miloš Zeman zkusí ještě jednou (už kvůli Zemanově přesné charakteristice, jejímž autorem je tvůrce těchto Zemanových fandovských stránek): Masožravá květina s trny). Proto jsem připravil rafinovanou kampaň s cílem zničit Zemanovu pověst pomocí padělané verze pohádky Wernera Holzwartha O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu. Upravené listy z pohádky najdete samozřejmě ve fotogalerii a věřím, že mi jednak pomůžete v knihkupectvích přelepovat potřebné stránky a druhak, že už od příště vás nebudu muset honit do fotogalerie a že se na Novinky vrátí možnost vkládat obrázky do textu.

Krátce

- Možná vám bude připadat můj ideologický boj s Milošem Zemanem na stránkách pohádkové knížky směšný, ale o tom, že se pohádky vždycky používaly a používají jako propagandistické nástroje, není sebemenších pochyb. Tak například naše velvyslanecví v Tallinu hlásí: "19. 10. 2002 proběhla v tallinnském kině Soprus prezentace českých animovaných filmů Štaflík a Špagetka (tvůrci J. a A. Munkovi, V. Bedřich, Z. Smetana). Bezplatnou akci doprovodila navíc ochutnávka českého instantního kakaa a müsli tyčinek. Kakao pocházelo ze vzorků, které ZÚ převzal po ukončení veletrhu FoodFest, kde české firmy zastupovala agentura CzechTrade. Zaplněné kino s potěšením sledovalo zápolení Štaflíka a Špagetky s dotěrnou vránou." Štaflík a Špagetka a prošlé kakao! Boží!

- I otrlého filmového recenzenta zaujme fotoreportáž z natáčení amatérského filmu Tribulation. Zvláště tato fotografie je skutečně děsivá... co by tomu filmu řekl Billy Wilder? "To mi naser do klobouku...?"

- tady nějaká ukázka z programu, který je asi vtipnější než Napal mě.

- Pokud si někdo z vás pamatuje na Zpívající koně, tak tady přichází další věc na stejné téma. Barevnější, elegantnější a trochu nudnější... Ovšem pro fajnšmekry nudnost. Tedy nutnost.

- Letošní mistrovství světa v hodu mrtvým tuňákem vyhrál podle CNN tým Turecka.

- Zdá se, že se Baldachýn proslavil až v Maďarsku! Ovšem co tam o mně píšou? Prý že se oni zas proslavili v České republice. No tedy!

- A krásné plakáty s Georgem Bushem.

Zatímco se loupež!

Původně jsem zvažoval, že zde zveřejním svou komunikaci s představiteli deníku Blesk ohledně své montáže "Poslední žert Václava Havla", která se skutečně objevila na jeho titulní stránce (důkaz ve fotogalerii). Ale nakonec jsem si to rozmyslel. Jednak je fakt, že lidé si moje montáže posílají mailem, dávají na své stránky (třeba Jiří X. Doležal, že...) a dokonce ještě dále upravují (opět fotogalerie) vlastně lichotka. A druhak by mi nikdo neuvěřil, že to s Bleskem skutečně proběhlo tak, jak bych zde svědčil. Vložil jsem tedy všechny potřebné informace do ebenové schrány a zabetonoval do základů mého domu. Naši potomci to jistě ocení.

Co si ale nemohu nechat pro sebe je strhující návrat Amy, holčičky, která vycpává veverky. Už vyrostla, pořídila si báječné nové internetové stránky, dostala pušku, může střílet veverky sama a asi i trochu zmoudřela. V jejím deníku si například můžeme přečíst: "Mám takový dojem, že jsem asi vyhnala všechny veverky od našeho domu. Když jsem dostala pušku, byly jich tam mraky, a sotva je pár týdnů střílím, vypadá to, jako by úplně zmizely! Asi toho na chvíli nechám a dám jim čas, aby se zase vrátily..." Mezitím vycpává mývaly.

A dokonce si našla do svého vycpavačského obchůdku zdatnou dvanáctiletou pomocnici. Proč to tady vlastně píšu. Víte, kdyby se nám podařilo převléct Miloše Zemana za veverku a vypustit ho k jejímu domu...

Hezký den!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám