Hlavní obsah

Auta zablokovala na německé dálnici uličku. Lékař sundal z nosiče kolo a dojel ke zraněným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu se stal zřejmě první případ, kdy lékař záchranné služby vyjel k člověku zraněnému při autonehodě na dálnici na kole. Stalo se to poté, co auta zablokovala záchrannou uličku, a sanitka se tak na místo nehody nemohla dostat, napsala agentura DPA.

Foto: ČTK

Zácpa na německé dálnici u Rosenhheimu (ilustrační foto)

Článek

Když vůz záchranářů uvázl nedaleko Wuppertalu v zácpě, všiml si jeho řidič, že na autě před nimi je na nosiči kolo. Jeho majitel ho dal ochotně k dispozici. Pětatřicetiletý lékař Frederick Voss si vzal na záda 15kilogramový batoh s potřebami pro poskytování první pomoci a vyrazil za zraněným.

Když si ale řidiči v zácpě všimli, že kolem nich šlape lékař záchranné služby na kole, záchrannou uličku vytvořili. Sanitka nakonec mohla lékaře naložit cestou. Ten nechal kolo na straně dálnice. Policie ho chtěla vrátit majiteli, na místě ale už nebylo. Předpokládá proto, že si ho naložil, když projížděl okolo.

Na dálnici původně ulička pro záchranáře byla. Řidiči ji ale zablokovali, když projela první sanitka, zřejmě se domnívali, že další zásahová vozidla už nepojedou. „Uličku pro záchranáře je potřeba udržovat do doby, než se auta zase plynule rozjedou,“ připomněl Voss motoristům.

Policie klestila na D1 cestu záchrance s medikem zraněným na Ukrajině. Kamiony stály všude

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám