Hlavní obsah

Australské kočky ničí přírodu, lidé je zkoušejí jíst

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australané se stanou dalším národem světa, který bude připravovat lahůdky z koček. V tamní divočině se tento nepůvodní druh přemnožil a decimuje původní přírodu. Jedna místní kulinářka teď přišla s nápadem, že by maso šelem mohli Australané upravovat v restauracích a odlovem by se snížily jejich stavy. Ona sama pokrmy z koček připravuje léta.

Článek

Autorka dětských knížek Kat Kessingová se přiznala, že pokrmy z koček připravuje již patnáct let. Tehdy u svého domu v Alice Springs chytila první zdivočelou šelmu. A pokrmy z ní jí zachutnaly. Navíc prý tak pomáhá snížit počet nepůvodních zvířat v australské přírodě, kde kočky působí velké škody. Jenže odpůrci tohoto nápadu tvrdí, že pokrmy z původně domácích mazlíčků nechutnají příliš dobře.

"Když jsem ji začala stahovat a kuchat, pomyslela jsem si, že maso vypadá docela dobře. A věděla jsem také, že domorodci je opékají na ohni a mají je rádi. Tak jsem si řekla, že bych je mohla následovat a uvařila si první kočku," prohlásila Kessingová.

Její recept na dušenou kočku obsahuje vyjma masa také citronovou trávu, sůl, pepř, plané broskve, špenátové listy a bobule jmelí. Vaří se prý pět hodin. Sedmapadesátiletá autorka a kulinářka však údajně zvládne také pečenou kočku a uzeniny z koček. Podle ní je maso lepší než kuřecí a králičí, protože v sobě spojuje obě chuti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám