Hlavní obsah

Australanka dostala omylem desetimilionovou refundaci. Teď musí vše vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australanka Thevamanogari Manivelová má oči pro pláč. Od společnosti obchodující s kryptoměnami Crypto.com totiž dostala při refundaci namísto 100 australských dolarů (1670 korun) přes 10 milionů (166 milionů). Poté, co si se sestrou zakoupila luxusní dům, firma při auditu zjistila, že došlo k chybě, a žena teď musí všechny peníze vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Australské dolary (ilustrační foto)

Článek

K chybě podle serveru Daily Mail došlo tak, že ve firmě popletli políčka pro číslo účtu a posílanou částku. Manivelové tak přišla refundace mnohonásobně vyšší, než jí ve skutečnosti náležela.

Společnost Crypto.com, jejíž tváří je třeba herec Matt Damon, si chyby všimla až po sedmi měsících při auditu a proti Manivelové podnikla právní kroky.

V ideálním případě měly být finanční prostředky na jejím bankovním účtu zmrazeny, tou dobou už ale byla částka dávno pryč, respektive částečně převedená na jiné konto.

Ukázalo se, že žena peníze mimo jiné využila na koupi luxusního domu s pěti ložnicemi, jejž přepsala na svou sestru Thilagavathy Gangadoriovou.

Celá záležitost skončila u soudu, kde žena prohrála. Musí tak urychleně prodat dům a peníze společnosti Crypto vrátit, včetně úroků a kompenzací za soudní výlohy.

„Ukázalo se, že nemovitost v Craigieburn byla pořízena za prostředky z chybné platby a nikdy by se nedostala do rukou paní Gangadoriové, kdyby k oné chybné platbě nedošlo,“ okomentoval případ soudce James Dudley Elliott.

Australanku zatkli během oslavy stých narozenin. Řekla si o to

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám