Hlavní obsah

Australan přišel o řidičák, cestou z večírku se povozil se zvedací plošinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adelaide

Policisté v Adelaide již o sobotách nad ránem jistě museli řešit kdeco, ale ke zvedací plošině vyjížděli pravděpodobně poprvé. Řídil ji muž, který se jí zmocnil na staveništi a projížděl se ulicemi v centru města.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý mladík z Adelaide zaplatil vcelku vysokou cenu za zjištění, že nápady, které člověk dostane cestou z hospody, zkrátka nejsou ty nejlepší. Kolem půl páté ráno se totiž rozhodl povozit v centru města na ukradené zvedací plošině, což neušlo pozornosti policistů, kteří v té době na dispečinku sledovali záběry z kamer rozmístěných po městě.

Než jej policisté v terénu zastavili, zrovna když jel po chodníku v Hindley Street, podařilo se muži projet několika ulicemi v centru Adelaide. Následná dechová kontrola potvrdila, že mladík zažil poměrně bujarý páteční večer, když nadýchal více než trojnásobek limitu, který je ve státě Jižní Austrálie povolen pro řízení.

Vedle řízení pod vlivem alkoholu však policie muže obvinila také z nedovoleného použití vozidla a řízení neregistrovaného a nepojištěného vozidla. Zjevně povedený večírek tak mladého muže přišel dost draze, a to nejen co se týče pokuty.

Všechna obvinění totiž v součtu stačila k tomu, aby mu ihned bylo dočasně odebráno řidičské oprávnění, takže si teď půl roku zajezdí maximálně na kole. Vedle toho však ještě v listopadu stane před soudem, který rozhodne o jeho dalším potrestání, informoval australský server ABC.

Internetoví uživatelé se pod videem zveřejněným na Instagramu předháněli ve vtipkování. Někdo měl například za to, že jde o velmi povznášející příběh, jiný zase odhadoval, že šlo o noc plnou vzestupů a poklesů. A další byl přesvědčen, že kdyby měl mladík na plošině řádně nasazenou helmu, tak by mu to bezpochyby prošlo.

Ruska měla chuť na něco ostřejšího, v obchodě si přihnula z parfému

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám