Hlavní obsah

Australan o vlásek unikl smrti pod stromem zasaženým bleskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomenutá peněženka může způsobit majiteli velké nepříjemnosti, ale mladému Australanovi a otci rodiny zřejmě zachránila život. Doslova několik vteřin jej dělilo od tragédie, v niž mohl vyústit úder blesku do stromu, pod nímž parkovalo jeho auto.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šokující incident, který se odehrál tento měsíc na ulici ve městě Mudgee v australském svazovém státě Nový Jižní Wales, zaznamenala palubní kamera jiného vozidla. Na záběrech je vidět, jak muž nakládá bočními dveřmi na zadní sedadlo nějaké krabice.

Nato se vrátí do přilehlé budovy, aby si vzal zapomenutou peněženku. Byl to jen okamžik, proto nechal dveře auta otevřené.

Vzápětí do stromu udeřil blesk, který korunu i kmen roztříštil, a padající těžké větve auto zcela zdemolovaly. „Zaslechl jsem prasknutí, bylo to jako výbuch. Něco podobného jsem nikdy předtím neviděl ani nepocítil,“ řekl řidič serveru 9news.com.

„Ani nevím, jestli by mě to zranilo více, kdybych seděl uvnitř auta, nebo stál vedle něj. Každopádně by to nebylo nic hezkého,“ dodal.

Jeho hyundai pojišťovna zcela odepsala, zato on sám může mluvit o neuvěřitelném štěstí, když drama přestál bez nejmenšího zranění. Videozáznam později zveřejnil na sociálních sítích a připojil nápis „jdu si koupit los“.

Turistku na pláži v Kolumbii zabil blesk

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám