Hlavní obsah

Turistku na pláži v Kolumbii zabil blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezměrná tragédie se minulý týden odehrála na pláži v kolumbijské Cartageně, když 34letou ženu postávající na pomezí písku a vody zasáhl blesk. Turistka z Venezuely a matka dvou dětí, chlapce a dívky, na následky výboje zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí zaznamenala bezpečnostní kamera, která současně zachytila jiného návštěvníka pláže, jak přichází směrem k nic netušící pozdější oběti. Blesk oba srazil k zemi, zmíněný návštěvník se ale vzápětí zvedl, zatímco žena už nikoli, protože dostala přímý zásah.

Venezuelanka v první chvíli ještě vykazovala slabé známky života a záchranná služba ji spěšně dopravila do nemocnice. „Ženu převezla sanitka z pláže Azul Boquilla do nemocnice Serena del Mar, kde byla přijata na urgentním oddělení,“ potvrdil podle listu El Comercio, ředitel záchranného systému Álvaro Cruz.

„Lékaři ji resuscitovali 45 minut, poté ji prohlásili za mrtvou,“ dodal. Druhý zasažený návštěvník pláže vyvázl bez následků.

Meteorologové na den tragédie předpovídali deštivé počasí s bouřkami a varovali před návštěvou pobřeží. Ten den v oblasti Cartageny udeřilo asi 250 blesků.

Daniel Aranguren, manažer společnosti zabývající se detekcí blesků, uvedl, že neštěstí z Cartageny je velmi podobné zhruba 300 úmrtím, ke kterým došlo v karibské oblasti za posledních deset let.

„Lidé se nevědomky vystavují riziku tím, že nevnímají špatné počasí, když ještě neprší. Pokračují v činnosti, aniž by si uvědomovali, že nablízku je bouřka. A přesně to se stalo v Cartageně,“ řekl expert. Blýskat se podle něj začalo už hodinu před tragédií a bouřka byla od místa neštěstí asi 15 kilometrů.

Blesk zabil dva turisty na pláži v Mexiku. Tragický okamžik zachytilo video

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám