Hlavní obsah

Anglický bar zavedl striktní pravidla, muži nesmějí oslovovat ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci listopadu zahájil v Manchesteru provoz luxusní bar, který však více než opulentností, nabídkou či cenami zaujal soupisem ne vždy zcela tradičních pravidel. Podle nich mají například gentlemani zakázáno oslovovat cizí dámy.

Foto: Profimedia.cz

Bar

Článek

Manchesterský podnik Dear Sailor otevřel 24. listopadu a hosty láká kromě nabídky vybraných nápojů a pochutin také na atmosféru inspirovanou tokijskými bary z 30. let minulého století. Již to samo o sobě je značně specifické, ale mnohem větší zájem vzbudil soupis pravidel, která v tomto baru panují.

Najdeme mezi nimi vcelku klasické položky, jako je například zákaz hlasitého pokřikování nebo povinnost pánů sejmout po vstupu z hlavy klobouk. Naprosto logický je pak také zákaz rvaček i jejich žertovného předstírání, ale ne zcela obvyklé je zakazovat o různých bojůvkách mluvit.

Provozovatelé podniku také nechtějí, abyste se zdržovali poblíž vstupních dveří, a pokud chcete tancovat na sedačkách nebo stolech, musíte si zout boty. A v žádném případě byste do tohoto baru neměli vodit někoho, koho byste nenechali samotného u vás doma.

Vyžadován je i patřičný oděv, ve sportovním oblečení vítáni nebudete. A absolutně nepřípustné je, aby muži oslovovali cizí ženy. Ty mají podle doporučení provozovatele v takových situacích zvednout bradu a nevychovaného troufalce ignorovat.

Dámy však na cizí muže mluvit mohou, a pokud by si chtěly zachovat dokonalou důstojnost, mají požádat barmana, aby je cizímu gentlemanovi představil.

Spolumajitel baru Christian Coates ve vyjádření pro Manchester Evening News připustil, že tato pravidla nejsou zcela standardní a možná jsou do jisté míry drzá, ale zdůraznil, že jejich cílem je motivovat zákazníky, aby se k sobě chovali slušně a s úctou.

Restaurace v Georgii si účtuje příplatek za zlobivé děti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám