Hlavní obsah

Angličan v práci myje okna, ve volném čase čistí ulice a chodníky od žvýkaček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andrew Carr netráví neděle s rodinou, v kostele ani na fotbale, ale dobrovolně se věnuje čištění ulic ve svém městě. Získal si tím uznání jak na sociálních sítích, tak v prvé řadě od místních obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Carr ve volném čase čistí ulice městečka Alnwick

Článek

Dvaatřicetiletý Andrew Carr z městečka Alnwick na severu Anglie je majitelem úklidové firmy, která se zabývá pracemi ve výškách, jako je například mytí oken nebo čištění okapů. A právě z výšky si jednou všiml neutěšeného stavu dole. „Čistil jsem okapy a stav chodníků mě při pohledu dolů zklamal,“ popsal Andrew, co stálo na úplném začátku jeho nedělních úklidů.

Rozhodnutí vyčistit ulice jeho města v něm uzrálo prakticky okamžitě. „Všichni si stěžovali na špinavé chodníky, žvýkačky a psí nepořádek, ale nikdo s tím nic nedělal,“ popsal Andrew tehdejší stav. Jakmile to tedy bylo možné, pustil se s firemním vybavením do práce a dnes se úklidu městských ulic věnuje pravidelně každou neděli, tedy ve svém volném čase.

Pes ve vánočním kostýmu uklízí britské ulice, naučil se to ve Španělsku

Koktejl

Odezva místních obyvatel je samozřejmě kladná a pro mnohé je Andrew doslova hrdinou. „Bydlím tady celý život a nikdy jsem si nevšimla, že na dlažbě jsou nějaké vzory,“ dokresluje dřívější stav ulic a chodníků šedesátiletá Angela Daviesová.

Andrew nyní uklízí s posvěcením radnice a dopravní firma mu podle webu Daily Mail dokonce dovolila vyčistit jejich autobusové stanoviště. Ale zdaleka ještě není hotovo. Střed města je již zase hezky uklizený, a tak se Andrew nyní chystá udělat pořádek i v ulicích dále od centra a v rezidenčních oblastech.

„Byly tady škaredé šedé chodníky, ale teď už to tady začíná vypadat jako ve většině evropských měst,“ cítí Andrew Carr spokojenost.

Japonci chystají mistrovství světa ve sbírání odpadků

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám