Hlavní obsah

Pes ve vánočním kostýmu uklízí britské ulice, naučil se to ve Španělsku

V britském Herefordu na jihozápadě Anglie má místní úklidová služba nečekaného pomocníka. O pořádek v ulicích se tam totiž stará i fenka Millie, kterou její majitel vytrénoval na uklízení odpadků.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrá fenka ve vánočním kostýmu uklízí ulice anglického města HerefordVideo: AP

 
Článek

Fenka Millie popírá přísloví, že „starého psa novým kouskům nenaučíš“. Pětiletá kříženka se totiž naučila velice užitečný trik. Zatímco po většině psů musí ve městech uklízet spíše lidé, tento pes naopak uklízí nepořádek po lidech. Stačí, aby její páníček ukázal na smetí, které vidí na ulici, a fena promptně odpadek sebere a donese do nejbližšího koše. V předvánoční čas je u toho oblečená do vánočního oblečku opatřeného imitací sobího paroží.

Ti to umí pořádně rozsvítit! Výzdoba ulice pomáhá každý rok dobré věci

Vánoce

Jejím majitelem je 80letý Alfie Kitson, bývalý šéf instalatérské firmy, který se v důchodu odstěhoval do Španělska. Právě tam si v jednom útulku pořídil společně se svou ženou Judith psa. Millie měla za sebou temnou minulost, když coby osmiměsíční štěně byla nalezena v pytli na odpadky přivázaná k větvím stromu.

Zoufalá fenka se štěnětem překonala rozvodněnou indickou řeku

Koktejl

Ve španělské Malaze fenu její nový páníček začal učit sbírat odpadky. „Millie je chytrý a hravý pes, tak jsem si řekl, že ji naučím pár zábavných kousků,“ popsal Kitson. Před osmnácti měsíci už ale pár v důchodu pobyt v jihoevropské zemi omrzel, a tak se manželé vrátili do rodné Anglie. A Millie vzali s sebou.

Naštěstí jsou koše v Herefordu zhruba stejně velké, jako byly ty ve Španělsku, takže Millie se svým páníčkem mohou provozovat svou bohulibou zálibu i v Anglii. „Jen bych si přál, aby lidé po sobě více uklízeli, aby to za ně nemusel dělat pes,“ říká naoko rozhořčeně Alfie Kitson.

Reklama

Výběr článků

Načítám