Hlavní obsah

Americký televangelista požaduje od věřících miliardu na soukromý tryskáč

Novinky, sl, tcs

Osmašedesátiletý kazatel Jesse Duplantis působící v americké Louisianě žádá věřící o 54 miliónů dolarů (1,2 miliardy korun), aby si mohl pořídit soukromý tryskáč a šířit tak víru po celém světě. „Opravdu věřím tomu, že kdyby byl dnes Ježíš fyzicky mezi námi, nejezdil by na oslovi,“ řekl svým stoupencům ve videu.

Foto: Profimedia.cz

Americký televangelista si vysnil tryskáč Dassault Falcon 7X, zaplatit ho mají jeho stoupenci.

Článek

Duplantis, který si za svůj život pořídil už tři letadla, se ve videu zmínil, že nesouhlasí s lidmi, kteří si myslí, že by kazatelé takhle drahé věci vlastnit neměli. Řekl, že tryskáče naopak potřebují, aby mohli po světě šířit víru.

„Nemůžu žít tak dlouho, abych cestoval autem, lodí nebo vlakem, letadlo to ale vyřeší. Opravdu věřím tomu, že kdyby Ježíš byl dnes fyzicky mezi námi, nejezdil by na oslovi. Létal by letadlem a šířil evangelium po celém světě,“ vysvětlil svůj záměr.

Ve videu rovněž sdělil, že pořízení letadla mu doporučil sám Bůh. Při rozmluvě s ním prý dokonce dostal tip na konkrétní model - Dassault Falcon 7X. Tryskáč, který zvládne doletět z Paříže do Tokia či z Šanghaje do Seattlu na jeden zátah a jehož hodnota přesahuje miliardu korun.

Obchodníci s vírou

Televangelismus je forma náboženského vysílání, která využívá elektronická média, nejčastěji televizní vysílání, k šíření křesťanství. Zpravidla se ale jedná jen o formu, jak co nejúčinněji žádat věřící o finanční příspěvky.

Nezřídka jsou tato vystoupení doplněna o různá zinscenovaná „zázračná uzdravení” a vydírací techniky, kterými televangelisté přesvědčují věřící, že cesta ke spáse vede přes finanční příspěvky do jejich kapsy.

Způsob, jakým pracují, se v ničem nezadá se „šmejdy” prodávajícími předražené hrnce. Američtí televangelisté jen místo nádobí obchodují s vírou a k dispozici mají podstatně větší rozpočty na větší show.

Reklama

Výběr článků

Načítám