Hlavní obsah

Američanka s více než 230 prapravnoučaty se dočkala i praprapravnoučete

Rodina MaeDell Hawkinsové z Kentucky je skutečně velká. Ve svých 98 letech má totiž tato stará dáma více než 230 prapravnoučat. A na začátku roku se dokonce poprvé setkala i se sedmitýdenní praprapravnučkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na sociálních sítích v posledních týdnech koluje fotografie, na níž je šest generací žen z jedné rodiny. Nejstarší z nich je 98 let, zatímco té nejmladší teprve sedm týdnů.

Osmadevadesátiletá MaeDell Hawkinsová před dvěma lety nešťastně upadla a od té doby je v péči domova pro seniory. Několik členů její početné rodiny se ji na konci února rozhodlo navštívit a vznikla z toho velmi unikátní fotografie.

Prapraprababička na ní drží praprapravnučku Zhaviu Whitakerovou a dále jsou na snímku dcera MaeDell Hawkinsové Frances Snowová (je jí 77 let) vnučka Gracie Snowová Howellová (58), pravnučka Jacqueline Ledfordová (39) a prapravnučka Jaisline Wilsonová (19). Fotografii pak pořídila další vnučka Sheryl Blessingová.

Setkání se předem připravovalo a koordinovalo, protože některé z těchto žen žijí v jiných státech. Gracie Howellová ovšem serveru Fox News řekla, že to původně neměla být pouze dámská záležitost, ale nakonec se to tak zkrátka sešlo. „Strávily jsme spolu tři hodiny a bylo nám všem moc dobře,“ popsala nevšední setkání.

MaeDell Hawkinsová se narodila a vyrostla v Kentucky a vdávala se už v šestnácti letech, přičemž jejímu prvnímu manželovi bylo tehdy již padesát a v té době měl již deset dětí. Zemřela mu však žena a potřeboval, aby se o děti někdo staral, protože potřeboval chodit do práce u dráhy. Paní Hawkinsová se tak o rodinu a domácnost začala starat už jako velmi mladá.

Muž má 12 manželek, 102 dětí a 568 vnoučat. Na větší rodinu mu nezbývají peníze

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám