Hlavní obsah

Američanka porodila při řízení auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minnesota

Joseph Dominick Phillips z americké Minnesoty bude poslouchat příběh o svém narození ještě mockrát. A není divu, málokomu se poštěstí přijít na svět pod volantem jedoucího auta. Jeho matka Amanda ho totiž ve středu porodila během řízení na cestě do porodnice. Na místo řidiče přitom sedla ona, zatímco z vlastního muže učinila spolujezdce.

Foto: Profimedia.cz

Amanda McBridová porodila během řízení auta. Ilustrační foto

Článek

Chlapec ovšem v matčině děloze dlouho nečekal a vydral se na svět krátce poté, co ženě praskla za jízdy plodová voda.

Devětadvacetiletá Amanda McBridová osudného dne šla do práce, asi v půl dvanácté měla v břiše divný pocit a rozhodla se, že pojede do porodnice. Bylo to přesně den po termínu určeném lékaři, takže se nemýlila s odhadem, že porod proběhne brzy.

Manžel nemohl řídit kvůli epilepsii

Skočila do auta a po cestě do nemocnice ještě vyzvedla svého o čtyři roky staršího manžela. Ten naskočil na místo spolujezdce, jako epileptik totiž není schopen řídit.

„Nebylo to tak hrozné,“ uvedla Amanda k porodním bolestem, které ji svým mírným projevem zmátly.

Porod zabral jen pár minut

„Najednou začala řvát, chyť ten volant. A pak už jsem jen slyšel dětský pláč,“ vyprávěl novinářům šťastný otec Joseph. Porod přitom trval jen několik minut.

„Stáhla jsem si kalhoty a najednou byl venku. Nebylo to nic hrozného,“ dodala McBridová.

Chlapec i matka jsou v pořádku

Malý Joseph skutečně svůj příchod na svět urychlil. Jeho matka se o půl dvanácté dopoledne rozhodla, že pojede do porodnice a chlapec byl na světě už za padesát minut.

V porodnici v Bemidji zjistili, že je dítě zcela zdravé, váží 3,7 kilogramu a měří 47 centimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám