Hlavní obsah

Američanka oslavila 116. narozeniny

Novinky, zkr
Detroit

Američanka Jeralean Talleyová oslavila v sobotu své 116. narozeniny. Žena se narodila 23. května 1899 v Georgii a letos v dubnu byla vyhlášena nejstarším žijícím člověkem na světě poté, co zemřela ve věku 116 let její předchůdkyně Gertrude Weaverová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka oslavila 116. narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

Talleyová slaví své neuvěřitelné narozeniny v rodinném kruhu na předměstí Detroitu, kde žije v jednom domě spolu se svou 77letou dcerou Thelmou Hollowayovou. Jak se před nedávnem svěřila, za svou dlouhověkost prý vděčí víře. „Vše je dáno shůry. Všechno,“ řekla v dubnovém rozhovoru poté, co se stala oficiálně nejstarším žijícím člověkem.

Stařenka se narodila v Georgii, v roce 1935 se se svým manželem Alfredem přestěhovala do Michiganu. On pracoval v automobilce, ona v prádelně. V roce 1963 si tam postavili rodinný dům, ve kterém žena od té doby žije. Její muž zemřel v roce 1988.

I ve svém pokročilém věku si praprababička umí užívat života. Miluje jablečný závin z fastfoodu, aktivně se podílí na činnosti místní baptistické církve a ráda rybaří. „Jezdí na ryby každý rok. Někdy kolem června zřejmě zase vyrazí,“ popsala její dcera.

V současnosti tráví většinu času doma nebo s pomocí chodítka navštěvuje členy rodiny. Ještě ve 104 letech ale hrála bowling. Jediné, co jí prý otravuje život, je neustálý zájem médií. „Cítím se zkrátka tak, jak se cítím. Prostě dobře,“ shrnuje 116letá Američanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám