Hlavní obsah

Američanka má oficiálně nejdelší dámský plnovous na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletá Američanka Erin Honeycuttová se čerstvě stala ženou s nejdelším plnovousem na světě, do Guinnessovy knihy rekordů se zapsala díky vousům dlouhým 30 centimetrů.

Foto: Guinness World Records

Erin Honeycuttová z Michiganu má oficiálně nejdelší dámský plnovous na světě

Článek

Podle listu The Guardian se žena Erin Honeycuttová z Michiganu potýká se syndromem polycystických vaječníků a kvůli hormonální nerovnováze jí nadměrně roste tělesné ochlupení. Vousy jí tedy rostou zcela přirozeně, nejsou důsledkem užívání hormonů nebo jiných látek.

Honeycuttová se kvůli své nemoci a s ní související vysoké hladině testosteronu potýkala s ochlupením na obličeji již od svých třinácti let. „Holila jsem se nejméně třikrát denně,“ řekla hodnotitelům z organizace Guiness World Records, kteří přijeli její prvenství ověřit.

V dospělosti se ale i díky podpoře své partnerky rozhodla, že s vousy už dál bojovat nebude. Dlouhé vousy si však nechala narůst i proto, že částečně přišla o zrak, takže holení by pro ni bylo složité. Kvůli infekci musela také podstoupit amputaci nohy.

Navzdory všem těmto vážným potížím si však udržuje pozitivní přístup k životu. „Jsem nejpozitivnější člověk na světě,“ řekla při měření inspektorům z Guiness World Records. Ti k tomu na stránkách organizace dodali, že sice nejde o oficiální Guinessovu kategorii, ale kdyby se zavedla, byla by Erin zcela nepochybně mezi nejlepšími.

Rekordní zápis v kategorii nejdelších ženských vousů dosud držela 75letá Američanka Vivian Wheelerová, jejíž bradka dorostla do délky 25,5 centimetru.

Ind se pyšní nejdelším knírem na světě, měří přes pět a půl metru

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám