Hlavní obsah

Ester Ledecká je největší internetovou skokankou. Porazila Pančochovou i Sáblíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ester Ledecká obhájila letos olympijské vítězství, když zvítězila v paralelním obřím slalomu snowboardistek. Patrně i díky tomu se stala největší internetovou skokankou olympiády, jak dokládá Seznam.cz Vyhledávání.

Foto: Mike Blake, Reuters

Radost Ester Lededcké z obhajoby triumfu na snowboardu na olympijských hrách.

Článek

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které lidé zadávali mnohonásobně více než v předchozím období. Letos přitom tuzemští uživatelé hledají informace na internetu velmi často, hlavní hledané výrazy vykazují pětkrát vyšší četnost vyhledávání než u minulých olympijských her, které proběhly loni v létě v Tokiu.

Největší internetovou skokankou mezi osobnostmi se přitom podle Seznam.cz Vyhledávání stala již zmiňovaná Ester Ledecká. Její jméno je i vůbec nejhledanějším výrazem souvisejícím s probíhající olympiádou.

Druhá příčka patří snowboardistce Šárce Pančochové, třetí pak rychlobruslařce Martině Sáblíkové. S odstupem čtvrtá je Markéta Davidová, biatlonistka a mistryně světa z vytrvalostního závodu na mistrovství světa 2021 v Pokljuce.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Šárka Pančochová ve slopestylu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Martina Sáblíková se raduje z bronzové medaile.

„Zájem Čechů o olympijské hry v Pekingu se ve vyhledávaných výrazech na Seznam.cz projevil ještě před zahájením olympiády. Související výrazy se nyní pravidelně objevují mezi tzv. trending topics – v nabídce ‚Právě se hledá‘ na naší domovské stránce. Za zvýšenou hledaností výrazů spojených s olympiádou mohou být známí sportovci, o které se lidé zajímají i v době, kdy zrovna nezávodí. O to víc jsou pak hledanější, když začne olympiáda,“ prohlásil Ondřej Šmejkal, datový analytik Seznam.cz.

Zajímavé je také to, že probíhající hry v Pekingu vzbudily u Čechů zájem také o sporty, které dříve sledovali spíše okrajově. Řeč je například o curlingu, kteří jinak internetoví uživatelé sledovali spíše okrajově.

O tento sport byl dokonce na síti větší zájem než o hokej či biatlon. „Češi se s tímto sportem zjevně nově seznamují, jednou z nejhledanějších variant dotazu vyhledávání je ‚curling pravidla‘,“ konstatoval Šmejkal.

Nejnovější zpravodajství ze zimních olympijských her 2022 v Pekingu můžete sledovat na Sport.cz.

Největší skokani českého internetu: Pandemie, sport i zábava

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám