Hlavní obsah

Vlastního chatovacího robota chtějí spustit i Číňané

– Peking

Čínská technologická společnost Baidu plánuje v březnu spustit chatovacího robota, který bude podobně jako ChatGPT společnosti OpenAI využívat umělé inteligence. Informovala o tom s odvoláním na obeznámený zdroj agentura Reuters. Firma chce tuto službu spustit nejprve jako samostatnou aplikaci a postupně ji začlenit do svého vyhledávače.

Foto: Florence Lo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Technologie ChatGPT s pomocí umělé inteligence vytváří texty na základě jednoduchých pokynů. Na základě obrovského množství dat se učí podobně jako člověk, jak odpovídat na výzvy uživatelů. Zatímco chatovací roboti se nyní v Číně zaměřují spíše na sociální interakci, systém ChatGPT si lépe poradí s odbornějšími úkoly, jako je programování nebo psaní esejů.

Baidu plánuje do výsledků vyhledávání na internetu začlenit obsah generovaný chatovacími roboty místo pouhých odkazů, uvedl zdroj Reuters. Čínská firma se k věci odmítla vyjádřit.

Chatovací robot OpenAI složil zkoušky na právnické fakultě

Internet a PC

Neziskovou organizaci OpenAI v roce 2015 spoluzaložil miliardář Elon Musk. V roce 2017 se s ní rozešel kvůli střetu zájmů mezi organizací a společností Tesla. OpenAI minulý týden získala investici deset miliard dolarů (bezmála 219 miliardy Kč) od Microsoftu.

Společnost Baidu se snaží diverzifikovat své zdroje tržeb. Intenzivně proto investuje do technologií umělé inteligence, cloudových služeb, vývoje čipů a autonomního řízení. Na vývojářské konferenci minulý měsíc Baidu představila tři „tvůrce“ s umělou inteligencí, jejichž technologie jim umožňuje převzít roli scenáristy, výtvarníka nebo střihače.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám