Hlavní obsah

Veletrhu Digitex 2008 bude dominovat HD video

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

High-Definition, pojem, jenž byl dříve nadšeně skloňován pouze odborníky, zažívá nyní mohutnou expanzi do obýváků běžných uživatelů. Důvodem je nejen cenová dostupnost takto označených nových zařízení, ale i mimořádný zážitek v podání 2-5x vizuálně podrobnějšího obrazu oproti klasickému DVD. Není proto divu, že veletrh Digitex 2008 bude zasvěcen HD formátům

Článek

O vítězství Blu-ray nad HD-DVD již není žádný pochyb a tento formát se stane nosným i v rámci přehlídky celé škály zařízení od nejlepších světových výrobců, jež zaplní podzimní Digitex.

Návštěvníci se mohou těšit na ucelenou nabídku produktů od satelitů, televizorů, projektorů a přehrávačů až po videokamery a fotoaparáty s HD výstupem.

V rámci projektu Digital Live dojde i na představení všech možností příjmu pořadů v High-Definition a na nástroje pro tvorbu a prezentaci vlastního obsahu v tomto rozlišení.

Digitex

Mezinárodní veletrhy informačních technologií a spotřební elektroniky proběhnou na brněnském Výstavišti 6. – 9. 10. 2008.

Jejich součástí jsou tři veletrhy: Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání INVEX,  Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX a Mezinárodní výstava fotografické techniky INTERKAMERA.

Veletrhy INVEX a DIGITEX navštívilo v uplynulém ročníku více než 80.000 návštěvníků. Počet vystavovatelů dosáhl 510 z 21 zemí.

Kromě samotného HD videa bude řeč i o postupu digitalizace televizního vysílání v ČR, o sbližování spotřební elektroniky a výpočetní techniky, o ekologickém přístupu výrobců, nebo o idejích stojících za koncepcí kvalitního domácího kina.

Reklama

Související články

Češi mají svůj první hudební Blu-ray disk

Zpěvák a kytarista Dan Šustr novinářům představil první český hudební Blu-ray Disk s materiálem jeho skupiny 2Wings. Nový nosič, na který se vejde větší...

Test: Nadané dítko AMD Radeon HD 4850

Grafické karty série HD 3000 bojovaly se sokyněmi Nvidia již dlouho, proto přišla na řadu generační obměna. Po technologické stránce sice nepřináší vůbec...

Výběr článků

Načítám