Hlavní obsah

V červenci rostl zájem o oddechové weby a nákupy na internetu

Praha

Návštěvnost tuzemských internetových webů se v červenci snížila proti předchozímu měsíci o jedno procento na 6,9 milionu uživatelů, zájem o oddechové kategorie nicméně rostl. To samé platí o nákupech na internetu. Počet zhlédnutých stránek se zvýšil o 36,5 milionu na 11,381 miliardy. Vyplývá to z měření Netmonitor.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počet návštěvníků internetu z mobilu o prvním prázdninovém měsíci vzrostl o 0,6 procenta na 4,64 milionu, množství zhlédnutých stran pak vyrostlo o 11 procent na 2,8 miliardy.

Rostla návštěvnost většiny oddechových kategorií. Výrazný nárůst počtu uživatelů ze všech platforem zaznamenaly například společenské magazíny, které nejvíce rostly na tabletech (téměř 21 procent), dále na mobilních telefonech (15 procent) a na klasických počítačích (11 procent).

Větší množství volného času o prázdninách a dovolených lákalo uživatele ke sledování online televizních pořadů, což ovlivnilo nárůst návštěvnosti v kategorii TV a rádia. Online televize a rádia rostly o více než 46 procent na počítačích, o téměř 40 procent na tabletech a o více než 21 procent na mobilních telefonech. Zejména na mobilech pak rostla návštěvnost bulvárních a herních webů.

V červenci se dále zvýšil zájem o nakupování na internetu, což mohlo být ovlivněno sezónními slevami a velkými letními výprodeji, případně také nákupy uživatelů na letní dovolenou. Nárůst počtu uživatelů se pohyboval kolem pěti procent na klasických počítačích a tabletech a asi dvě procenta na mobilních telefonech. Kromě spotřebitelských nákupů se uživatelé ve volném čase začali více zajímat o nákup a prodej nemovitostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám