Hlavní obsah

USB klíčenka s miniaturním diskem

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost BTC, která je na českém trhu známa především svými optickými mechanikami, představila unikátní USB klíčenku Zeus Portable, která v sobě ukrývá miniaturní pevný disk s kapacitou až 4 gigabajty.

Foto: www.beskydskerekordy.cz

Frýdek-Místek hledá opět po roce nejlepší štrúdl

Článek

Vzhledem k tomu, že nová klíčenka s rozměry 66,7 x 47,4 x 13,6 mm a váhou 48 gramů je o něco větší než modely vybavené flash pamětí, má speciální (o 90 stupňů otočný) USB konektor který umožní klíčenku připojit k velkému množství zařízení.

Uvnitř se místo obvyklé flash paměti ukrývá miniaturní 1" pevný disk s kapacitou 2,2 nebo 4 GB. Ten je sice více náchylný na otřesy, ale zase umožňuje snížit cenu na mnohem nižší úroveň, než kolik by stála klíčenka s klasickou flash pamětí se stejnou kapacitou.

Připojení k počítači je možné prostřednictvím vysokorychlostního rozhraní USB 2.0, které nabízí teoretickou rychlost přenosu dat až 480 Mb/s. Reálná rychlost však bude nižší, limitem jsou totiž možnosti miniaturního disku. Jeho plotny se otáčí rychlostí 4200 ot./min. a přenosová rychlost se podle výrobce pohybuje od 4,2 do 7,9 MB/s.

Cena v současné době není známa.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové paměťové klíčenky od Plextoru

Belgická společnost Plextor, která je u nás známa především kvalitními vypalovačkami, představila nové paměťové klíčenky, jež se k počítači připojují...

Výběr článků

Načítám