Hlavní obsah

Twitter zavřel v Indii dvě ze tří kanceláří, zaměstnance poslal pracovat domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Americká společnost Twitter zavřela dvě ze svých tří kanceláří v Indii a zaměstnancům nařídila, aby pracovali z domova. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž tento krok ilustruje snahu nového šéfa podniku Elona Muska snížit náklady. Twitter loni v Indii propustil 90 procent ze svých zhruba 200 zaměstnanců.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo mikroblogovací sítě Twitter

Článek

Provozovatel stejnojmenné sociální sítě zavřel podle zdrojů kanceláře v Dillí a Bombaji, tedy v politickém a finančním centru země. Twitter nadále provozuje kancelář v technologickém centru v Béngalúru na jihu země, kde pracují převážně softwaroví inženýři.

V lednu Twitter nařídil propustit nejméně desítku zaměstnanců na pobočkách v Dublinu a Singapuru. Kvůli úsporným opatřením firma na začátku listopadu propustila kolem 3700 zaměstnanců. Krátce předtím ji převzal Musk.

Někteří kritici se obávají, že Muskovy úsporné kroky v Twitteru se odrážejí na funkčnosti sociální sítě a regulaci jejího obsahu. Musk tento týden uvedl, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.

Musk si stěžoval na málo zhlédnutí, teď jeho příspěvky plní novou sekci Twitteru

Internet a PC

Od té doby, co Musk firmu za 44 miliard dolarů (979,4 miliardy Kč) koupil, dluží podle médií miliony dolarů za nájemné sídla společnosti v San Francisku a londýnské kanceláře. Několik dodavatelů Twitter zažalovalo kvůli nezaplaceným službám.

Musk se nechal tento týden slyšet, jaké plány s vedením Twitteru má. „Myslím, že potřebuji stabilizovat organizaci a jen se ujistit, že je finančně zdravá a že je jasně stanoven podrobný plán produktů,“ prohlásil Musk na summitu v Dubaji.

„Hádám, že pravděpodobně ke konci tohoto roku by bylo dobré načasování najít někoho jiného, kdo by společnost řídil, protože si myslím, že by měla být ve stabilní pozici kolem, víte, koncem tohoto roku,“ reagoval na přímý dotaz, kdy jmenuje nového ředitele Twitteru.

Klíčový trh

Indie je považována za klíčový růstový trh pro velké technologické firmy, jako je Meta Platforms či Google, které dlouhodobě sázejí na nejrychleji rostoucí internetovou scénu na světě. Muskovy poslední kroky ale podle kritiků naznačují, že prozatím tomuto trhu přikládá menší význam.

Twitter se v minulých letech stal v Indii jedním z nejdůležitějších veřejných fór, kde se vedou vášnivé politické diskuse. Premiéra Naréndru Módího na sociální síti sleduje přes 86 milionů lidí. Tržby má ale Twitter v Indii minimální, a navíc se tam potýká s přísnými pravidly ohledně obsahu a také s rostoucí místní konkurencí.

Brusel kritizuje Twitter kvůli boji proti dezinformacím

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám