Hlavní obsah

Trump tlačí na zákaz TikToku, rozhodnutí by mohlo padnout již v srpnu

Novinky, bri

Sociální síť TikTok se těší stále větší popularitě prakticky napříč celým světem, nápad s krátkými videi evidentně uživatele nadchnul. Podle prezidenta Donalda Trumpa ale tato čínská síť „slouží ke špehování Američanů“. Hlava USA proto nyní tlačí na to, aby byl TikTok na území Spojených států úplně zakázán.

Foto: Leah Millis, Reuters

Prezident USA Donald Trump.

Článek

Trump požaduje zákaz TikToku již delší dobu, a to především kvůli vazbám této sociální sítě na Čínu. Na popud administrativy prezidenta se tak na Facebooku několik posledních týdnů zobrazovala prostřednictvím reklamních sdělení petice, která vybízela lidi, aby podpořili svým podpisem zákaz TikToku.

Touto problematikou se již před týdnem zabývala americká Sněmovna reprezentantů, která zákaz TikToku na území USA odsouhlasila. Nyní se očekává, že toto stanovisko podpoří také Senát. Teoreticky by tedy mohl začít zákaz platit již v průběhu srpna.

Rozverný TikTok začíná broukat blues

Internet a PC

TikTok je nejpopulárnější především mezi mladistvými, kteří jej podle některých statistik používají již častěji než Facebook. Mezi uživateli této čínské sociální sítě nalezneme ale pochopitelně i starší ročníky.

Princip této on-line služby je velmi jednoduchý, staví na velmi krátkých videích, která se přehrávají postupně za sebou. Je to stejné, jako kdybyste si prohlíželi příspěvky na Facebooku a obrazovka se rolovala sama na další a další posty.

Na TikToku se však v takovýchto přehledech zobrazují primárně videa, krátké nahrávky s délkou od tří do 60 sekund. A právě takto krátká délka je podle všeho receptem na úspěch, neboť v USA dokonce již čínská sociální síť překonala i Snapchat a Instagram.

Přestože prim hrají krátká videa, celá řada uživatelů je schopna trávit na TikToku klidně i několik hodin denně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám