Hlavní obsah

Společnosti Siemens prudce klesl zisk, firma čeká další potíže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Německý průmyslový koncern Siemens vytvořil v prvním čtvrtletí svého fiskálního roku provozní zisk 1,6 miliardy eur (asi 40,6 miliardy Kč), což je meziroční propad o 23 procent. Zároveň je to mnohem horší výsledek, než čekali analytici. Vedení firmy předpovídá, že podmínky v odvětví se kvůli stavu globální ekonomiky v nejbližší době o mnoho nezlepší.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Siemens je největším průmyslovým konglomerátem v Evropě a obecně se považuje za lakmusový papírek stavu evropského průmyslu. Působí například v energetice, odvětví zdravotnických přístrojů, ale také v infrastruktuře. Siemens nedokázal splnit dokonce ani ty nejpesimističtější odhady, s nimiž trh počítal.

Analytici v průměru očekávali, že provozní zisk dosáhne 2,1 miliardy eur. To by byl proti zisku 2,09 miliardy eur, jehož firma dosáhla o rok dříve, nárůst o 0,4 procenta. I ten nejpesimističtější analytik očekával, že zisk ve čtvrtletí klesne pouze na 1,93 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám