Hlavní obsah

WhatsApp postihl celosvětový výpadek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od středečního večera si uživatelé prakticky napříč celým světem stěžují na nedostupnost WhatsAppu. Zatímco některým uživatelům nejdou odesílat a přijímat zprávy, dalším nejde mobilní aplikace vůbec připojit k internetu. Vyplývá to z informací serveru DownDetector.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo aplikace Whatsapp

Článek

První uživatelé si na problémy s WhatsAppem začali stěžovat už krátce po 20. hodině. Na serveru DownDetector, který monitoruje dostupnost těch nejznámějších webových služeb, se záhy objevily desetitisíce hlášení.

Na nedostupnost služeb si stěžují uživatelé prakticky napříč celým světem, Česko nevyjímaje. „Zprávy se mi tváří jako nedoručené, v prvních chvílích jsem si myslel, že je chyba na mém přijímači,“ upozornil na výpadek Novinky.cz čtenář Filip F.

Vylepšený WhatsApp se lidem prodraží. Pustí do mobilu kyberšmejdy

Software

Podobných příspěvků je možné na serveru DownDetector dohledat stovky. A to v Evropě, Asii, ale také v USA.

Některým uživatelům WhatsApp funguje

Pikantní ale na aktuálních problémech je, že některým uživatelům funguje aplikace bez problémů. „I když lidé v New Yorku hlásí často nedostupnou službu, mně funguje aplikace zcela korektně,“ doplnil Chris.

Není výjimkou, že jednomu členu domácnosti tak bude chatovací program fungovat bez jakéhokoliv omezení a dalšímu uživateli bude aplikace hlásit jen neustále dokola „probíhá připojování“.

Uživatelé si stěžují také na další problémy. „Mně se jde sice přihlásit, ale zprávy se evidentně nedoručují. A ani mi nepřichází nové,“ postěžoval si Eduardo P.

Co přesně problémy globálního charakteru způsobilo, není zatím jasné. Zástupci společnosti Meta Platforms, která WhatsApp provozuje, totiž výpadek ještě ani oficiálně nepotvrdili.

Uživatelé si na serveru DownDetector nicméně ve středu večer stěžovali také na nedostupnost dalších služeb tohoto internetového gigantu – sociálních sítí Facebook a Instagram nebo chatovací aplikace Messenger. Problémy zmiňovaných platforem se ale měly primárně týkat zahraničí.

Facebook a Instagram postihl masivní výpadek

Internet a PC

Reklama

Související články

Facebook a Instagram postihl masivní výpadek

Masivní výpadek postihl v úterý odpoledne Facebook. Problémy s dostupností hlásili uživatelé také u dalších služeb od společnosti Meta Platforms, která tuto...

Výběr článků

Načítám