Hlavní obsah

WhatsApp bude lidem rušit účet, pokud používají jiné dvě aplikace

WhatsApp je v současnosti jednou z nejpopulárnějších aplikací pro zasílání zpráv na světě. Společnost Meta Platforms, která aplikaci provozuje, se však nyní rozhodla tvrdě zakročit proti uživatelům, kteří používají neoficiální klienty WhatsApp Plus a GB WhatsApp. Vyhrožuje jim, že jim smaže celý účet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Je vcelku běžné, že z úspěchu populárních komunikačních aplikací se snaží těžit i další vývojáři. Ti přináší vlastní verze aplikací, prostřednictvím kterých lze jednotlivé programy používat. Bylo tomu kdysi dávno u ICQ a děje se to i nyní, například u Messengeru.

Důvodů, proč používat různě upravené aplikace, je hned několik. Zpravidla dovolují integraci více účtů najednou, ale i pokročilejší nastavení, které často u oficiálních aplikací chybí.

Tvůrci oficiálních komunikačních aplikací se snaží proti tomuto trendu pochopitelně bojovat, a tak čas od času upraví komunikační protokol tak, aby se alternativní aplikace stala nefunkční. Na to ale tvůrci alternativních aplikací pohotově reagují vydáním aktualizace, která dá zase vše do pořádku.

Jaká budoucnost čeká WhatsApp a Facebook? Meta plánuje úspory

Internet a PC

Hra na kočku a na myš

Tak trochu to může připomínat hru na kočku a myš. Zatím žádný provozovatel chatovací aplikace se ale neodhodlal k tomu, aby uživatelům rušil účty, pokud budou alternativní aplikace pro své účty používat.

Zlom nastal až nyní, jak upozornil server Gizchina. Provozovatel WhatsAppu totiž bude účty rovnou mazat, pokud lidé budou používat jednu ze dvou alternativních aplikací – WhatsApp Plus či GB WhatsApp.

Zástupci společnosti Meta Platforms tento krok ospravedlňují bezpečnostními riziky. WhatsApp totiž dlouhodobě upozorňuje na to, že používání upravených a neoficiálních aplikací může vést k úniku dat.

První přijde upozornění

Server Nation World News upřesnil, že uživatelům nejprve přijde zpráva, která je bude upozorňovat, že používání alternativních aplikací je v případě WhatsAppu zakázané. Následně jim bude účet pozastaven. Pokud i nadále nebudou brát výzvu na vědomí a neodinstalují aplikaci z telefonu, dojde k trvalému zrušení účtu.

Riskovat smazání účtu pochopitelně nemá vůbec smysl, vhodnější je stáhnout si oficiální aplikace WhatsAppu přímo z Google Play či App Storu od Applu.

WhatsApp bude sloužit i k posílání peněz

Software

Reklama

Související články

Meta otevře první kamenný obchod

Americká internetová společnost Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, otevře příští měsíc svůj první...

Výběr článků

Načítám