Hlavní obsah

Nový operační systém pro iPhony a iPady se odhalí už tento měsíc

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple začala novinářům rozesílat pozvánky na vývojářskou konferenci WorldWide Developer Conference (WWDC). Ta se bude konat v polovině června a hlavním lákadlem by měl být nový operační systém pro iPhony a iPady. Zároveň ale nebudou chybět ani softwarové novinky pro klasické počítače.

Foto: Apple

Pozvánka na WWDC 2016

Článek

WWDC odstartuje v pondělí 13. června, jak zástupci amerického počítačového gigantu avizovali již dříve. [celá zpráva]

Prakticky všechny stěžejní novinky budou odhaleny právě tento den, byť samotná tisková konference bude pokračovat až do pátku 17. června.

V hlavní roli nový software

Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma Mac OS X pro stolní počítače a notebooky. Mimochodem právě druhý zmiňovaný systém by měl změnit název – nově se bude jmenovat macOS.

Apple se tak pravděpodobně bude snažit sjednotit názvy svých systémů, aby bylo na první pohled zřejmé, že patří pod jednoho výrobce. Přece jen se nové jméno macOS podobá názvu iOS daleko více než starší Mac OS X.

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Ukáže se i nový hardware? 

Na některých zahraničních webech se objevují již tradičně spekulace o tom, že na akci budou k vidění také hardwarové novinky, například nové iPady a iPhony. To se ale v minulosti zatím nikdy nepotvrdilo.

Letos by však mohlo být všechno jinak, protože americký počítačový gigant slaví 40. výročí od svého založení. Jako „dárek“ tedy možná zástupci Applu vytáhnou nějaké eso z rukávu.

Zda se nějakého nového hardwaru skutečně dočkáme, bude jasné už za necelé dva týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám