Hlavní obsah

Největší konference Applu se bude konat v červnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Společnost Apple každoročně pořádá hned několik tiskových konferencí. Zpravidla jde ale o akce, na kterých se odhalují nové produkty a které trvají maximálně dvě hodiny. Ta vůbec největší konference se bude konat v americkém Cupertinu zkraje června, potrvá pět dní.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na letošní WWDC.

Článek

Ještě zkraje roku se přitom spekulovalo o tom, že Apple letos vývojářskou konferenci WWDC neuskuteční. V minulých dvou letech totiž kvůli covidovým omezením probíhala celá akce pouze prostřednictvím on-line režimu.

Zástupci amerického počítačového giganta nicméně nyní potvrdili, že WWDC se uskuteční tentokrát i v reálu – stejně jako v předcovidových letech bude trvat celý pracovní týden. Applu se ale evidentně on-line forma osvědčila také, a tak se bude celá akce zároveň streamovat na internet.

Apple odhalil nové iPhony. A to není všechno

Mobil

„Připojte se k vývojářům z celého světa od 6. do 10. června a užijte si inspirativní týden technologií a komunity. V relacích se poprvé podívejte na nejnovější platformy a technologie společnosti Apple, prozkoumejte nejnovější nástroje a tipy a spojte se s odborníky společnosti Apple v laboratořích a digitálních saloncích,“ stojí v prohlášení Applu.

Stěžejní přitom bude právě pondělí, kdy se bude konat hlavní přednáška, na které americký počítačový gigant odhalí novinky. „Kapacita je omezená a podrobnosti o tom, jak se přihlásit, budou brzy zveřejněny,“ vysvětlili zástupci Applu.

Prim bude hrát software

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky a v neposlední řadě také systém pro jablečné tablety iPadOS.

Vedení amerického počítačového giganta se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám