Hlavní obsah

Microsoft vypne komunikační službu Messenger na začátku dubna

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 8. dubna začne společnost Microsoft vypínat servery umožňující provoz komunikační služby Windows Live Messenger. Oblíbený program, který používá na celém světě více než 100 miliónů lidí, přestane fungovat po 13 letech.

Foto: Microsoft

Internetové stránky služby Messenger

Článek

Ukončení služby Messenger avizuje Microsoft na svých internetových stránkách. Už na začátku roku také byly uživatelům rozeslány informační e-maily. [celá zpráva]

Místo Messengeru mohou začít uživatelé používat komunikační nástroj Skype, který je v portfoliu firmy od loňského roku. Kontakty budou při přechodu na novou službu zachovány.

Koupě Skypu je největší akvizicí Microsoftu v celé jeho 36leté historii. Podle analytiků byla ale Microsoftem zaplacená cena 8,5 miliardy dolarů příliš vysoká za společnost, která ještě nedávno bojovala s tím, aby vůbec byla zisková. Před dvěma lety bylo 70 procent společnosti prodáno za dvě miliardy dolarů, připomněla BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám