Hlavní obsah

Jak bude vypadat výběr internetového prohlížeče při instalaci českých Windows

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská komise měla loni rozhodnout, zda Microsoft porušuje již od roku 1996 pravidla hospodářské soutěže, když operační systémy Windows automaticky dodává s nainstalovaným internetovým prohlížečem Internet Explorer. Americký softwarový gigant nakonec celé vyšetřování rozuzlil přidáním nové nabídky do instalace Windows, která se uživatele zeptá, jaký internetový prohlížeč chce nainstalovat a používat.

Foto: Novinky

Loga internetových prohlížečů Mozilla Firefox a Internet Explorer

Článek

Nová nabídka s volbou preferovaného internetového prohlížeče, kterou Microsoft nazývá ballot screen (hlasovací obrazovka), bude samozřejmě obsažena také v české instalaci Windows.

Výběr internetového prohlížeče bude probíhat v prostředí jednoduchého okna, ve kterém bude umístěno celkem dvanáct internetových prohlížečů. U každého z nich je navíc uveden přesný popis jeho funkcí, což by mělo uživateli výběr usnadnit.

Foto: Novinky

Výběr internetového prohlížeče. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Aby nebyl žádný z prohlížečů upřednostněn, jejich pořadí v nabídce se generuje zcela náhodně. V nabídce samozřejmě nechybí známé prohlížeče, jako je Internet Explorer, Firefox, nebo Opera.

Umístěny jsou v nabídce ale také méně známé prohlížeče, jako je FlashPeak SlimBrowser, Maxthon, Sleipnir, K-Meleon, Flock, Avant Browser nebo GreenBrowser.

Jak funguje ballot screen pro výběr internetového prohlížeče, si můžete vyzkoušet ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám