Hlavní obsah

Internetem se šíří falešný antivirový program, varuje Microsoft

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft začal v září loňského roku nabízet bezplatný antivirový program Security Essentials. Finální verze však byla dostupná pouze v některých světových jazycích a až letos na konci února byla zpřístupněna v dalších jazykových mutacích. Zájmu o nový antivirus využili počítačoví podvodníci a na internetu šíří jeho falešnou obdobu.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Článek

Před falešným antivirovým programem varoval Microsoft na svých internetových stránkách. Společně s falešným antivirovým programem Security Essentials si do počítače nainstalujete také trojského koně Win32/Fakeinit.

Trojský kůň po instalaci v počítači neustále varuje před hrozbami, které zachytil. Pokud je chcete odstranit, vyzývá vás antivirový program, abyste zakoupili jeho plnou verzi. Originální antivirus je přitom od Microsoftu zcela zdarma.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Bezplatným antivirem chce Microsoft konkurovat především známým značkám, jako je Avast home edition, AVG Anti-virus free, Comodo Antivirus, nebo ClamWin Free. Program Security Essentials nahrazuje v operačním systému Windows program Defender, který měl za úkol chránit počítač před škodlivým a nežádoucím softwarem.

Hlavní předností antiviru jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC a miniaturních netbooků, které nejsou tolik výkonné.

Stáhnout a vyzkoušet pravý antivirus Microsoft Security Essentials v českém jazyce můžete přímo ze stránek Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám