Hlavní obsah

Chystá se 64bitový Firefox pro Windows, poslouží pro náročné webové aplikace

Novinky, zgl

Společnost Mozilla se chystá uvést do ostrého provozu 64bitovou verzi internetového prohlížeče Firefox. Ta bude sloužit především pro chod náročných webových aplikací. Upozornil na to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Mozilla.cz

64bitový Firefox je vhodnější pro chod náročných webových aplikací.

Článek

„Aktuálně je 64bitový Firefox dostupný pouze pro vývojáře. „Firefox se začal distribuovat pro Windows i v 64bitové verzi. Zatím pouze ve verzi Developer Edition, ale zdá se, že první klasickou verzí Firefoxu pro 64bit by mohl být Firefox 38,“ uvedl Cvrček.

Aktuálně je přitom k dispozici Firefox pro Windows s pořadovým číslem 36, další dvě generace by měly být uvolněny ke stažení ve finální verzi během několika nadcházejících týdnů.

„Zatímco pro Linux a Mac OS X jsou 64bitové verze k dispozici celkem dlouho, verze pro Windows nebyla dosud prioritou. Absence benefitů a potenciální problémy se zásuvnými moduly spíše odrazovaly. Doba však pokročila. Zásuvné moduly postupně z prohlížečů mizí a 64bitová verze prohlížeče se začíná hodit pro provozování náročných webových aplikací, zejména her,“ podotkl Cvrček.

S 64bitovým prohlížečem Mozilla tak trochu dohání vlak, který jí ujel. Konkurenční browsery Internet Explorer i Chrome jsou na 64bitové instrukce již připraveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám