Hlavní obsah

Avast koupil kanadskou SecureKey, která se specializuje na digitální identity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Avast koupila kanadskou společnost SecureKey Technologies. Díky tomu český podnik, který stojí za stejnojmenným antivirovým programem, získá konkurenční náskok v oblasti digitální identity. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí Avastu Dominika Kalašová.

Foto: archív společnosti

Ilustrační foto

Článek

Cenu celé akvizice ani jedna ze stran neprozradila. Přínos celé koupě pro Avast je nicméně nepopiratelný, protože podle současných odhadů bude obrat na trhu digitální identity a autentizace do roku 2027 činit 266 miliard dolarů.

„Řešení společnosti SecureKey Technologies zajišťují ročně přes 200 milionů bezpečných digitálních identifikačních transakcí po celém světě. Firma stojí například za první distribuovanou sítí pro ověřování digitální identity svého druhu Verified.me, která pomáhá kanadským uživatelům bezpečně a pohodlně ověřovat jejich identitu, a službou Government Sign-In pro přihlašování ke stovkám vládních online služeb a aplikací,“ přiblížila práci společnosti Kalašová.

Británie zkoumá, zda akvizice Avastu nebude k újmě spotřebitelů

Software

Avast má v plánu díky SecureKey Technologies vytvořit „produkty, které lidem vrátí kontrolu nad jejich daty a zároveň usnadní komunikaci mezi uživateli, firmami a státem“. Prvních plodů spolupráce bychom se přitom měli dočkat už během druhého čtvrtletí letošního roku.

„Je jasné, že digitální identita je kritickým faktorem pro mnoho digitálních služeb a úspěch SecureKey odráží rostoucí poptávku spotřebitelů. SecureKey doplňuje předchozí činnost Avastu v oblasti identity a společně posuneme naši nabídku na další úroveň. Urychlíme inovace a pracujeme na vytvoření globálního přístupu zaměřeného na uživatele, který sladí návrhy uživatelů, podniků a vládních institucí,“ prohlásil generální ředitel Avastu Ondřej Vlček.

Avast koupil firmu zaměřenou na ochranu digitální identity

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Související články

Český Avast dal Rusku stopku

Proti ruské agresi na Ukrajině se postavila také česká antivirová společnost Avast. Ta s okamžitou platností pozastavila svou činnost v Rusku, kvůli čemuž...

Výběr článků

Načítám