Hlavní obsah

Avast se spojí s NortonLifeLock zřejmě již v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Původně česká antivirová firma Avast se spojí s konkurenční americkou společností NortonLifeLock pravděpodobně již 24. února. Uzavření transakce se očekávalo v polovině roku. Důvodem změny je rychlé schválení na hlavních trzích. Avast o tom informoval na svém webu.

Foto: archív výrobce

Avast Free Antivirus

Článek

Oba podniky se na sloučení dohodly loni v srpnu, Američané za Avast nabídli až 8,6 miliardy dolarů (až 189 miliard Kč). Generální ředitel Avastu Ondřej Vlček tehdy uvedl, že očekává uzavření fúze za deset měsíců, tedy v polovině letošního roku.

Na 25. února je naplánované stažení akcií Avastu z burzy a vydání akcií nové společnosti. Ta se zařadí mezi 20 největších softwarových firem světa. Vlček by se měl stát prezidentem sloučené firmy a v jejích orgánech by měl figurovat i jeden ze zakladatelů Avastu Pavel Baudiš.

Akcionáři NortonLifeLock schválili návrh na sloučení s českým Avastem

Internet a PC

Avast působí na trhu od roku 1988 a jeho akcie se obchodují na pražské a londýnské burze. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení. Jeho produkty využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně.

NortonLifeLock má tržní hodnotu kolem 14,5 miliardy dolarů. Firma na trhu dříve působila pod názvem Symantec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám