Hlavní obsah

Seznam spustil nové Mapy.cz

Novinky, mif

Společnost Seznam spustila v úterý novou verzi svého portálu Mapy.cz. Po téměř tříměsíčním testování se uživatelé mohou těšit na přehlednější prostředí i celou řadu nových funkcí, jako jsou například Seznam.cz Panorama, MHD plánovač či 3D mapy.

Foto: Novinky

Nové Mapy.cz

Článek

Od dubna mohli uživatelé Mapy.cz zkoušet, proklikávat a dávat zpětnou vazbu na změny a úpravy ve veřejné betě. O tom, že si svůj názor nenechali jenom pro sebe, svědčí i kompletní změna vzhledu zkušební verze webu.

„Bylo zajímavé sledovat, jak popularita zkušební verze webu mezi uživateli roste. Na začátku jsme zaznamenávali přibližně stovku uživatelů denně. V posledních dnech toto číslo vzrostlo až na cca 10 000 lidí, kteří denně navštívili betaverzi a nechávali nám důležitou zpětnou vazbu. Té jsme měli opravdu hodně a postupně jsme zapracovali většinu postřehů. Co nás těší, je fakt, že šlo převážně o pozitivní reakce nebo požadavky na úpravy, které jsme měli nebo máme v plánu dodělat,“ řekl Martin Fuks, manažer produktového týmu Mapy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Seznam.cz

Mapy.cz před a po úpravě

Panorama a 3D mapy

Uživatelé si mohou na Mapách.cz vyzkoušet také nové režimy Panorama a 3D, které společnost Seznam odhalila již v loňském roce. [celá zpráva]

Panorama zobrazuje reálný pohled chodců, jako by skutečně procházeli daným místem. Lákavě vypadají i nové 3D mapy, které umožňují zobrazit určitou lokalitu prostorově ze všech stran, a to dokonce i z výšky.

Špindlerův Mlýn na 3D mapách na serveru Mapy.czVideo: Novinky

Kromě dvou zmiňovaných režimů přibyla také zcela nová letní vrstva, která je určena především pro vodáky a fanoušky vodních sportů. Na mapách od Seznamu nyní naleznou podrobné informace o jezech, nebezpečných místech, aquaparcích i bazénech.

„Ve spolupráci s Hydromagazínem jsme pro vodáky připravili podrobné informace, například rozlišení sjízdných řek a k nim doplnění přes 6000 objektů (jezy, mosty, upozornění atd.) se zvýrazněním nebezpečných míst. Dále aquaparky, kryté bazény a koupaliště, jejichž databázi čerpáme z Firmy.cz, díky které uživatelům můžeme nabídnout informace třeba i o otevírací době,“ podotkl Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce Mapy.cz.

Foto: Novinky

Seznam.cz Panorama

„Kromě spolupráce s weby jako Naturista.cz (přes 100 míst, pro vyznavače naturistických pláží) či Kdesekoupat.cz (koupání v přírodě) sama kartografická redakce do této mapové vrstvy zapracovala objekty, jako jsou lodní doprava, půjčovny lodiček, přívozy, umělé slalomové kanály, vodní vleky a místa pro plachetní sporty,“ doplnil Žemlík s tím, že stejně jako v České republice bude letní mapa postupně doplněna i do podrobných map Slovenska.

Další změny se chystají

Další změny portál Mapy.cz ještě čekají v dohledné době. V testovacím režimu například běží možnost zakoupení si vlakových jízdenek přes službu Bileto.cz.

„Tlačítko pro přímý nákup jízdenky přes Bileto.cz přibude, jakmile služba přejde do ostrého provozu. Nicméně se nám podařilo zakomponovat vyhledávání vlakových spojů, takže si uživatel může snadno naplánovat svoji cestu,“ řekl Aleš Vitinger, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Nová letní vrstva

Vylepšena bude také mobilní aplikace Mapy.cz. „V průběhu července přidáme do mobilní aplikace offline mapy Slovenské republiky. Naším cílem je nabídnout slovenským uživatelům mapy ve stejné kvalitě a s podobným obsahem jako v České republice,“ řekl Fuks.

Podle něj by se ještě letos měla objevit také aplikace Mapy.cz určená pro tablety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám