Hlavní obsah

Pražské Výstaviště se o víkendu promění v Mekku novodobých kutilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

3D tisk, roboti či chytré stavebnice. To všechno bude k vidění během nadcházejícího víkendu na sedmém ročníku pražského Maker Fairu, festivalu novodobých kutilů. Dvoudenní akce se bude konat v Křižíkových pavilonech na pražském Výstavišti.

ARCHIVNÍ VIDEO: Co přinesl festival Maker Faire v roce 2022Video: Novinky

 
Článek

Návštěvníci si budou moci stejně jako v minulých ročnících vyzkoušet nové technologie, ale také nejrůznější řemesla. Festival oslavující kreativitu všeho druhu dává podle organizátorů letos v programu prostor také businessu a start-upům. Těm menším, které teprve začínají, i těm úspěšně rozjetým.

„V samotném programu najdou návštěvníci podnikavé makery označené, mohou se s nimi o jejich cestě pobavit a třeba se i inspirovat. A takových se najde na pražském Maker Fairu celá řada, ať už jde o precizní papírové modely od Cut’n’Glue, anebo rodinný start-up, který se zabývá vývojem dálkově ovládané elektrické brzdy na dětské kolo,“ nastínila víkendový program Leona Daňková, mediální zástupkyně festivalu.

Ta neskrývala své nadšení, že s podnikatelskými nápady přichází velmi často také makeři z řad studentů. „Těch je především z ČVUT v programu celá řada,“ doplnila Daňková.

Kmotr novodobých kutilů zavítá do Prahy

Internet a PC

Panelové diskuse i speed-datingový blok

Návštěvníky podle ní letos navíc čekají dvě panelové diskuse. „Sobotní, s názvem Makeři v roli úspěšných podnikatelů, představí například Pavola Rusnáka z Trezoru, první hardwarové krypto peněženky, nebo Elišku Slámovou a Šimona Brabce z Braasi Industry, jejichž doplňky v podobě stylových batohů a ledvinek spousta čtenářů zná,“ podotkla mediální zástupkyně.

Nedělní panel se bude konat s těmi, kteří s rozjezdem podnikání pomáhají – Markétou Uhrovou, Tomášem Cironisem či Markem Heřmanem.

„Zájemci, kteří se budou chtít poradit s odborníky soukromě, budou mít šanci v populárním nedělním speed-datingovém bloku. Na pódiu se rovněž ukážou samotní vystavující makeři, kteří v krátké prezentaci nasdílí svůj recept na úspěch ve světě hardware a maker podnikání,“ doplnila Daňková.

Akce probíhá na Výstavišti Praha celý víkend. Standardní vstupné na jeden den vyjde dospělé návštěvníky na 300 Kč, pro dítě na sto. Rodinná vstupenka na jeden den vyjde na 700 Kč, dvoudenní je nicméně jen o stovku dražší.

Na videu v úvodu tohoto článku si můžete připomenout, jak vypadal Maker Faire v roce 2022. Níže pak naleznete archivní video z ročníku 2021.

Takto vypadal Festival Maker Faire v roce 2021Video: Novinky

Parfém umíchá umělá inteligence na míru. Kutilové se předvedli v Pražské tržnici

Internet a PC

Související články

Výběr článků

Načítám