Hlavní obsah

On-line hry: Counter-Strike tým kupuje vilu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé herní týmy dosáhnou na medailová umístění tvrdým tréninkem, jiné se spoléhají na talent a sehranost. Americký CS tým compLexity na to jde od lesa, když kupuje prostornou vilu v Dallasu s cílem zintenzivnit tréninky a ukázat tak konkurenci záda. A co dalšího se událo v průběhu uplynulého týdne mezi elektronickými sportovci?

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem mezinárodního (CZ/SK/HU) mezihernového PGCC turnaje ATI.Warcraft III 1v1 se stal nejlepší domácí hráč mouz.Giacomo, když ve finále turnaje přehrál maďarského hráče DNA a získal největší podíl na prizemoney ve výši 4000 Kč. O nadcházejícím víkendu se v hernách PG Cyber Café sejdou příznivci W3: Doty a Call of Duty.
  • Domácí příznivci strategických her by si zřejmě měli v kalendáři zatrhnout data 30.3.-1.4., kdy se v Rýmařově uskuteční další LAN turnaj zaměřený na hry Starcraft a Warcraft. Dřívější Rýmařov Spring dostává nový název LanCraft Spring 2k7, představit by se na něm měla domácí špička i hráči ze zahraničí.
  • Slovenský CS tým Defeaters, vicemistři ČR v PC hrách z roku 2005, přichází o svého člena har1ho, který se rozhodl před hraním upřednostnit blížící se maturitu. Defeaters nezaháleli a přivádějí do týmu Nima z United-Games, jednoho z nejlepších sniperů na naší scéně.
  • Přední český multiklan eSuba připravuje zajímavý LAN turnaj ve hře Call of Duty 2. Účastnit by se jej mělo cca 20 domácích týmů, hrát se bude o ceny v hodnotě 20 000 Kč od partnerů akce. Datum bylo prozatím stanoveno na 7. duben, místem konání by měla být herna AMD PGCC Špalíček.

ATI.Warcraft III mezihernový turnaj

Foto: www.pgcc.cz

Novinky ze světa

  • Americký Counter-Strike tým compLexity má za sebou nepříliš úspěšný rok 2006 a jeho majitel Jason Lake vyměnil počátkem roku 2 hráče. Nyní však coL ještě přitvrdili, když byla pro účely týmu zakoupena prostorná (5 ložnic, 4 koupelny) vila v Dallasu, kde budou hráči bydlet a trénovat. Projeví se to na jejich výkonech? Na to si musíme alespoň pár měsíců počkat.
  • Zatímco současnou Mekkou progamingu je Jižní Korea, tou budoucí zřejmě Čína, kde je obrovská poptávka po hraní her a kde jsou zajímavé turnaje pořádány jak na běžícím pásu. Jedním z nich je NeoStar liga pořádaná televií Neo.tv, v níž si hráči Warcrafta a Starcrafta zahrají o desetitisíce dolarů.
  • Vítězem korejské ligy WorldWar se stal korejský hráč MYM]Moon, když ve finále jasně porazil Nizozemce 4K^Grubbyho 3:0 na mapy a potvrdil tak pozici nejlépe placeného W3 hráče současnosti. Za vítězství v lize si připsal 10 000 dolarů, poražený Grubby získal polovinu této částky.
  • Tvůrci her ze společnosti Valve nezahálejí a hodlají ještě navýšit svůj tučný zisk ze série Half-Life. V tomto týdnu se totiž na zpravodajských serverech objevily informace o reklamních plochách přímo ve hře Counter-Strike, prozatím je vše ve fázi beta testování. Bude se v CSku pokládat bomba pod plakátem McDonald's?

Reklama na zdech v Counter-Striku? Žádný problém!

Zdroj: www.sk-gaming.com

Velký LAN turnaj v Dánsku s českou účastí

V dánské Kodani se o víkendu uskuteční velký LAN turnaj s dotací 65 000 euro (více než 1,8 miliónu Kč), kromě mnoha účastníků bude specifický i jejich kvalitou. Zejména v případě Counter-Strike 1.6 se totiž do Kodaně sjede prakticky kompletní evropská špička, slušně obsazené budou i turnaje v CS: Source a Call of Duty 2.

Do Counter-Strike turnaje je přihlášeno 124 týmů, někteří asi nedorazí, ale určitě i ten zbytek bude stát za to. S tipováním vítězů je to složité - vyhrát mohou Fnatic, SK-Gaming, Pentagram, MiBR, Alternate aTTaX, Mousesports, NoA a určitě i někteří další. Chybět nebude ani český zástupce nEophyte.Intel, podle slov českých hráčů by chtěli dosáhnout alespoň na některou z finančních odměn (vyplácených do 16. místa).

V turnaji Counter-Strike: Source se bude hrát o 5000 euro, přihlášeno je 33 týmů, zejména z Dánska a Německa. Favoritem v tomto turnaji budou nedávní vítězové ClanBase EuroCupu - švédští Volt-Gaming, na medaile pomýšlejí také Alternate.aTTaX či Logitech.fi. I v CSS turnaji bude mít Česká republika zastoupení a i zde jsou to borci z týmu nEophyte.Intel.

Třetím velkým turnajem bude Call of Duty 2, kde bohužel ČR mít zastoupení nebude, i když poslední výsledky eSuby i inteRaction napovídají, že by tyto týmy mohly mít šanci. Jak si povedou Tek-9 s posilami? Potvrdí holandští Digital Mind formu z poslední doby? Anebo vyhraje někdo jiný? Uvidíme, vše se dozvíme v průběhu víkendu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám