Hlavní obsah

Nové panoramatické snímky ukazují krásy Plzně, Českých Budějovic a Rokycan

Novinky, mif

Hned na tři města v České republice se mohou lidé podívat z nové perspektivy. Na portálu Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam, totiž přibyly panoramatické snímky Plzně, Českých Budějovic a Rokycan. Ty jsou pořízeny novými kamerami, které dokážou pořídit kvalitnější záběry.

Foto: Seznam.cz

Panoramatické snímky Rokycan na Mapy.cz

Článek

„V panoramatických snímcích mohou lidé virtuálně prozkoumat důležitá kulturní místa Českých Budějovic – divadla, muzea, historické budovy nebo technické památky,“ uvedl Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Panoramatické snímky Českých Budějovic na Mapy.cz

„Při pořizování snímků ujelo auto společnosti Seznam.cz českobudějovickými ulicemi přes 500 kilometrů, ze kterých máme po zpracování přibližně 287 kilometrů obrazového záznamu,“ doplňuje Fuks.

Pro zajímavost, při projíždění Rokycan ujelo auto společnosti Seznam.cz tamními ulicemi přes 100 kilometrů. To stačilo k získání přibližně 60 kilometrů obrazového záznamu. Ani v Rokycanech nechybějí zajímavá místa – radnice, kostely, historické budovy nebo kašny a sochy.

Foto: Seznam.cz

Panoramatické snímky Plzně na Mapy.cz

Poslední z trojice zmapovaných míst nebylo vybráno náhodně. „Novou mapovou vrstvu pro Plzeň vnímáme jako další z dílků, kterým chceme přispět Evropskému hlavnímu městu kultury 2015 do mozaiky letošních akcí,“ konstatoval Fuks s tím, že panoramatické snímky mapují například i nejslavnější český pivovar.

Vyzkoušet režim Panorama je možné přímo na úvodní stránce serveru Mapy.cz. Stačí v levém horním roku kliknout na ikonku oka a vybrat přesnou lokalitu na mapě, kterou chcete zobrazit.

Na režim Panorama se dostanete také prostřednictvím odkazů níže:

Foto: Mapy.cz

Porovnání starých a nových panoramat Brna – AZ Tower

Reklama

Výběr článků

Načítám