Hlavní obsah

Netflix ve čtvrtletí přišel o téměř milion předplatitelů, čekal ale větší úbytek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americká internetová televize Netflix ve druhém čtvrtletí přišla v celém světě o 970 000 předplatitelů. Úbytek byl ale mnohem méně výrazný, než firma dříve předpovídala. Společnost Netflix navíc uvedla, že ve třetím čtvrtletí by se měl počet předplatitelů vrátit k růstu. Akcie podniku po zveřejnění čtvrtletních výsledků výrazně posílily.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Firma v dubnu předpověděla, že ve druhém čtvrtletí ztratí dva miliony předplatitelů. Šokovala tak investory a vyvolala pochybnosti ohledně svých dlouhodobých vyhlídek.

V prvním čtvrtletí firma vykázala první úbytek počtu předplatitelů za více než deset let. Nadále však zůstává dominantním hráčem na trhu, na konci druhého čtvrtletí měla téměř 221 milionů předplatitelů. Ve třetím čtvrtletí počítá s nárůstem počtu předplatitelů o zhruba jeden milion.

Meta 53 procent, Netflix 70 procent. Akcie velkých firem mají krušný rok

Ekonomika

Čistý zisk společnosti Netflix se ve druhém čtvrtletí zvýšil na 1,44 miliardy dolarů (zhruba 34,5 miliardy Kč) z 1,35 miliardy dolarů před rokem. Tržby meziročně stouply o téměř devět procent na takřka osm miliard dolarů.

Společnost Netflix nyní plánuje podpořit zájem o své služby nabídkou levnějšího předplatného, v jehož rámci by se divákům zobrazovaly reklamy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám