Hlavní obsah

Veletrh mobilních technologií MWC se příští rok posune na červen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Pořadatelé se rozhodli příští rok přesunout veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC) v Barceloně na přelom června a července, aby se mohl vzhledem k pandemii nemoci covid-19 bezpečně konat. Původně měl veletrh být v březnu 2021. Nejvýznamnější veletrh v odvětví mobilní komunikace byl letos na poslední chvíli odvolán, poprvé ve své 33leté historii, kvůli šíření koronaviru.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Organizátorem veletrhu je svaz GSMA zastupující zájmy mobilních operátorů. Obvykle do katalánské metropole na veletrh dorazí kolem 110 000 lidí, nicméně příští rok svaz GSMA čeká účast nižší.

„Lidé se budou setkávat tváří v tvář, ale veletrh bude mít rozsáhlejší virtuální část,” uvedl šéf GSMA Mats Granryd. „Uspořádat událost, které se zúčastní 110 000 lidí, není tak zajímavé – zajímavější je dostat tam ty pravé lidi,” řekl Granryd v rozhovoru s agenturou Reuters.

Mobilní novinky budou i bez obřího veletrhu

Mobil

GSMA, který sdružuje 750 operátorů a 400 dalších společností z oblasti mobilních technologií, letošní veletrh zrušil, protože vystavovatelé hromadně odříkali účast. Odvětví automobilového průmyslu, cestovního ruchu a technologií poté reagovala obdobně a adaptovala se na virtuální formát.

Ze stovky hlavních vystavovatelů dosud účast na příští rok potvrdilo 78, informoval Granryd. Po přesunutí události na léto jejich počet podle něj přesáhne osm desítek.

Kongres v minulosti dodával místní ekonomice finanční injekci 500 milionů dolarů (11,5 miliardy Kč). Dopad nákazy na cestovní ruch v Barceloně je ničivý. Podle agentury Reuters je zde nyní v provozu pouze deset hotelů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám