Hlavní obsah

Za podvodnou službu GSM Locator se lidem peníze vrátí

Novinky, mif

Zaradovat se mohou lidé, kteří se nechali napálit službou GSM lokátor. Ta slibovala po zaslání placené SMS zprávy s cenou 79 Kč zjistit polohu kohokoliv pomocí jeho mobilního čísla, ve skutečnosti se však jednalo o podvod, jak Novinky varovaly již na začátku minulého týdne. Všichni lidé dostanou své peníze zpět.

Foto: Novinky

GSM Locator

Článek

O navrácení částky informuje pomocí SMS zpráv provozovatel platebního systému, společnost Agmo. „Vážený zákazníku, omlouváme se za nepříjemnosti, které vznikly v souvislosti se službou GSM lokátor. V důsledku řádného neposkytnutí této služby bude společnost Agmo CZ zabezpečovat vrácení finančních prostředků za provozovatele,“ uvádí zástupci firmy ve zprávě.

Peníze budou lidem vráceny na bankovní účet. „Aby vám finanční prostředky byly vráceny, zašlete číslo bankovního účtu formou odpovědi na tuto sms nebo zavoláním na infolinku 234 718 555. Děkujeme za pochopení,“ píší zástupci v SMS zprávě.

Koncem týdne před službou varoval i Český telekomunikační úřad (ČTÚ). „Úřad varuje spotřebitele před využíváním služby GSM lokátor, která byla poskytovatelem obsahu zřízena s cílem vylákat finanční prostředky od spotřebitelů ve formě placených prémiových SMS zpráv,“ uvedli zástupci ČTÚ v tiskové zprávě.

„Prověřujeme zřízení a využívání předmětné služby a v této věci oslovil všechny mobilní operátory v ČR, příslušného technického správce této služby v České republice a také Asociaci provozovatelů mobilních sítí, která má v gesci přidělování krátkých kódů pro poskytování prémiových SMS a MMS zpráv,“ dodali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám