Hlavní obsah

Z nevýhody udělali továrnu na peníze. Speciální kryt vrací obyčejná sluchátka do hry

Novinky, rim

Nové iPhony 7 a 7 Plus řadě fanoušků společnosti Apple radost neudělaly. Oba chytré telefony s logem nakousnutého jablka totiž přišly o sluchátkový konektor. Z této nevýhody se ale rozhodli těžit tři mladíci, kteří vytvořili speciální kryt, se kterým je možné sluchátka opět připojit. Tím navíc výhody novinky ani zdaleka nekončí.

Foto: archív tvůrců

Novinka přidává především sluchátkový konektor.

Článek

I když se na první pohled může zdát, že nový kryt není kdovíjak zajímavý, opak je pravdou. Toto zajímavé řešení, nesoucí název Fuze, uchvátilo za pouhých pár dní několik stovek lidí z různých koutů světa. A další přibývají prakticky každou hodinu.

Nadšenci totiž neměli dostatek prostředků na rozjetí masové výroby svépomocí, proto celý projekt rozjeli prostřednictvím crowdfundingového serveru Indiegogo. Na něm mohou lidé přispívat tvůrcům na jejich nápady.

Foto: archív tvůrců

Průřez krytem Fuze

V případě krytu Fuze přispělo za pouhých pět dní již bezmála 1050 lidí částkou 72 673 dolarů, tedy v přepočtu více než 1,7 miliónu korun. Uživatelé přitom budou moci posílat další peníze ještě 25 dní, a tak bude výsledná částka patrně ještě citelně vyšší. Nevýhodu iPhonů tak parta tří mladíků proměnila doslova v továrnu na peníze.

Zájmu lidí se nedá příliš divit. Každý, kdo přispěl částkou alespoň 49 dolarů (1200 Kč), totiž zajímavou novinku dostane.

A co Fuze vlastně umí? V první řadě přidává k chytrému telefonu od společnosti Apple sluchátkový konektor jack 3,5 mm. Zapojit je tak díky němu možné naráz sluchátka i nabíječku, což jinak běžně u iPhonů 7 a 7 Plus nejde – u nich je zapotřebí speciální redukce.

Foto: archív tvůrců

Telefon s krytem přibere v pase pouze pět milimetrů

V krytu je navíc integrovaná druhá baterie. Do verze pro menší sedmičku se vešel akumulátor s kapacitou 2400 mAh, varianta pro iPhone 7 Plus pak nabízí kapacitu 3600 mAh. Další výhoda je tedy zřejmá, kryt dokáže prodloužit výdrž baterie.

Jeho konstrukce je navíc odolná, díky čemuž by měl přístroj vydržet i méně šetrné zacházení a měl by být dostatečně chráněn i proti pádům. Přitom tloušťka krytu narostla proti samotnému telefonu pouze o pět milimetrů a jeho hmotnost činí 28 gramů.

Fuze by se měl po skončení kampaně na serveru Indiegogo objevit také ve volném prodeji. S dostupností se počítá ještě před Vánocemi.

Foto: archív tvůrců

Kryt Fuze

Sluchátka a nové iPhony

Nové iPhony nabízejí celou řadu vylepšení, zároveň však některé uživatele zklamou absencí sluchátkového konektoru. [celá zpráva]

Zástupci amerického počítačového gigantu odstranění sluchátkového konektoru z iPhonů obhajovali tak, že je jednoduše nutné se „posunout dál“. Tedy že konektor jack 3,5 mm je již příliš zastaralý. Budoucnost prý vidí v bezdrátových sluchátkách, která zkrátka tradiční konektor již nepotřebují.

Zapojit se do iPhonů 7 a 7 Plus i přesto dají klasická kabelová sluchátka, avšak pouze do rozhraní lighting, které doposud bylo využíváno k napájení a k synchronizaci s počítačem. V takovém případě se však lidé neobejdou bez redukce z konektoru lighting na jack 3,5 mm. Tu si výrobce cení na 279 Kč.

Případně se uživatelé budou muset spokojit s dodávanými sluchátky, která již konektor lighting mají. Sluší se nicméně podotknout, že při používání kabelových sluchátek nebudou lidé moci nabíjet svůj chytrý telefon. Tedy pokud si nezakoupí další redukci…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám