Hlavní obsah

V Česku se začaly prodávat nové iPhony. Nejlepší model stojí přes 31 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci ze čtvrtka na pátek se v České republice a několika dalších státech začaly prodávat nové iPhony 7 a 7 Plus od společnosti Apple. Ceny nejlevnějšího modelu startují těsně nad hranicí 20 000 korun, za nejvybavenější verzi si však případní zájemci připlatí navíc ještě deset tisíc korun.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

V některých tuzemských obchodech si mohli zákazníci pro jablečné novinky přijít už o půlnoci, další prodejci je pak začali nabízet v průběhu pátečního rána.

Sluší se nicméně podotknout, že fyzicky skladem byl prakticky všude k dispozici pouze menší iPhone 7. Stejně jako v zahraničí i v Česku je totiž větší verze 7 Plus nedostatkovým zbožím. Podle oficiálních stránek Applu se větší smartphone objeví na tuzemském trhu v horizontu tří až čtyř týdnů.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

V tuzemských obchodech byla k dostání jen menší sedmička

IPhone 7 Plus je samozřejmě možné v současnosti objednávat. S ohledem na vysoký zájem je totiž vcelku pravděpodobné, že za zmiňovaný necelý měsíc se na případné zájemce také nedostane, pokud tedy přístroj neobjednají s dostatečným předstihem.

Nejlevněji za 21 190 Kč

A jak jsou na tom obě novinky s cenami? Nejlevněji vyjde iPhone 7 s 32GB úložným prostorem, za který zájemci zaplatí 21 190 Kč. 128GB verze pak bude stát 24 390 Kč a nejlepší 256GB variantu si americký počítačový gigant cení na 27 590 Kč.

Ceny většího modelu 7 Plus jsou již tradičně o několik tisíc vyšší. Za 32GB mobil si obchodníci naúčtují 24 990 Kč, za 128GB verzi pak 28 190 Kč a nejdráž vyjde logicky 256GB varianta – u ní se cenovka přehoupla přes pomyslnou hranici 30 tisíc korun, stojí přesně 31 390 Kč.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Lidé si zkouší nové iPhony

Zájem je obrovský

Ve vybraných zahraničních státech se začaly nové iPhony 7 a 7 Plus nabízet už minulý týden v pátek. A stejně jako v minulých letech se před obchody Applu stály fronty. [celá zpráva]

Už tehdy však zástupci Applu varovali, že některé verze smartphonů nemusí být v obchodech k dostání. O větší iPhone 7 Plus a černou variantu menší sedmičky byl zkrátka v internetovém předprodeji takový zájem, že se na některé kamenné prodejny nedostalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku a Austrálii zahájili prodej nových iPhonůVideo: Reuters

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nového iPhonu se dočkali i zájemci v Hong KonguVideo: Reuters

Kolik jablečných smartphonů se ve skutečnosti prodalo, však zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili.

IPhone 7 je vybaven stejně jako jeho předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Více se o obou novinkách dozvíte z našeho dřívějšího článku. [celá zpráva]

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Nový iPhone 7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám