Hlavní obsah

Ukradli jste naši technologii, naváží se Motorola do Samsungu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě chytrých telefonů se pravděpodobně opět schyluje k patentové válce. Tentokrát budou hlavními aktéry společnosti Motorola a Samsung. První jmenovaný podnik totiž jihokorejského elektronického giganta nařknul z toho, že používá neoprávněně jeho technologii.

Foto: archív výrobce

Funkce Always-On na chytrých telefonech od Samsungu

Článek

Celý spor se týká technologie Always-On. Jak už samotný název napovídá, jde o možnost nechat displej neustále zapnutý, což dovolují nejnovější modely Samsung Galaxy S7 a S7 edge.

Displej je díky nové vychytávce schopný neustále zobrazovat důležité informace, jako je čas, záznamy v kalendáři, zmeškané hovory, apod. Když si uživatel chce zkontrolovat pouze některou z těchto informací, nemusí zapínat celý displej.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikosti obou novinek, v pozadí je větší verze Galaxy S7 edge.

Neustále aktivní displej, respektive pouze jeho část, je tak výrazně úspornější, než kdyby člověk několikrát zapnul celý telefon jenom kvůli tomu, aby zkontroloval aktuální čas.

Není tedy divu, že se Samsung novou vychytávkou velmi chlubil při premiéře modelů Galaxy S7 a S7 edge. Stalo se tak letos v únoru. [celá zpráva]

Teprve minulý týden, tedy prakticky po půl roce, se ozvala konkurenční Motorola. Na Twitteru zveřejnila fotografii svého telefonu, který nabízí funkci Always-On, a přidala k ní posměšný příspěvek: „Ve které galaxii je správné krást povedené funkce konkurentů?“

Motorola se navezla do Samsungu na Twitteru

Právě slůvko galaxie je narážkou na vrcholné modely od Samsungu, ty totiž ve svém názvu nesou označení Galaxy.

Zda se kvůli sporu obrátí zástupci společnosti Motorola na soud, nebo se z celé kauzy stane jen přestřelka na sociálních sítích, zatím není zřejmé.

Jako bumerang

Jisté je to, že využívat Twitter k podobným přestřelkám není příliš moudré. Celý spor se totiž Motorole vrátil jako bumerang. Různí uživatelé začali upozorňovat na to, že podobná technologie není vůbec inovativní, a například smartphony od Nokie ji používaly již před čtyřmi roky.

Jeden z uživatelů Twitteru upozorňuje na to, že funkci neustále aktivního displeje nabízely telefony už před čtyřmi roky.

Sluší se také připomenout, že ještě před Samsungem ukázala chytrý telefon s technologií Always-On také společnost LG. Šlo o model G5 – první modulární smartphone na světě. Tedy přístroj, jehož funkce je možné dále vylepšovat prostřednictvím výměnných modulů. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

LG G5

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám