Hlavní obsah

Tlačítkové mobily Nokia přijdou s chytřejší posilou

Novinky, lez
Berlín

Na veletrhu IFA, který se v minulých dnech konal v německém Berlíně, se představily tři nové tlačítkové mobily značky Nokia. Ty nebudou nicméně jedinými novinkami, které zamíří před Vánocemi na pulty obchodů. Společnost HMD Global, která telefony značky Nokia vyrábí, se chystá uvést také dva smartphony střední třídy.

Nokia 7.2Video: archiv výrobce

 
Článek

Lépe vybavenou z dvojice novinek bude Nokia 7.2. Hlavní předností tohoto smartphonu je 48MPx trojitý fotoaparát s technologií Quad Pixel a optikou ZEISS. Podle výrobce přístroj nabídne bokeh efekt podobný digitálním zrcadlovkám, telefon tedy dovede stejně rozmazat pozadí snímku. Přístroj vyniká také pokročilým nočním režimem.

Nokia 7.2 staví na úspěších svých předchůdců z řady sedm – nabídne dvoudenní výdrž na jedno nabití, obrazovku s technologií PureDisplay HDR a příznačný severský design.

Nokia 6.2Video: archiv výrobce

Foto: archív výrobce

Všech pět nových telefonů Nokia vedle sebe

Trojitý fotoaparát a PureDisplay je také výsadou druhé novinky mezi chytrými telefony zvané Nokia 6.2. Díky speciálnímu zobrazovacímu procesoru displej nabídne HDR technologii, zvládne zobrazit až miliardu barevných odstínů. Model Nokia 6.2 zůstává věrný svému skandinávskému původu a nabídne precizně zpracovanou konstrukci, prémiové materiály a unikátní design.

„Hloupé“ Nokie bez operačního systému byly představeny na veletrhu IFA hned tři. Základ nabídky přitom bude tvořit levná Nokia 110, dále bude k dispozici retro model Nokia 2720 Flip a odolný telefon Nokia 800 Tough. Více se o těchto přístrojích dozvíte v našem dřívějším článku.

Kdy budou všechny novinky od společnosti HMD Global dostupné v tuzemských obchodech, není zatím jasné. Otazník visí také nad pořizovací cenou telefonů.

Nokia 2720 FlipVideo: archiv výrobce

Nokia 800 ToughVideo: archiv výrobce

Nokia 110Video: archiv výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám