Hlavní obsah

IFA 2019: Nokia vsadila na retro, do hry vrací tlačítkové mobily

– Berlín
Novinky, lez

Zatímco většina světových výrobců chytrých telefonů se v posledních měsících předhání, kdo nabídne hezčí a výkonnější smartphone s co možná nejlepším fotoaparátem, společnost HMD Global stojící za značkou Nokia zvolila úplně jinou taktiku. V Berlíně na veletrhu IFA se snažila zaujmout především tlačítkovými mobily.

Nokia 110Video: archiv výrobce

 
Článek

„Hloupé“ Nokie bez operačního systému byly představeny hned tři. Základ nabídky přitom bude tvořit Nokia 110. Jde o malý telefon s jednoduchou konstrukcí, u níž je čelní strana rozdělená na dvě části – spodní tvoří tlačítka, horní barevný displej.

Tento model nabídne MP3 přehrávač, zabudovaný fotoaparát a v neposlední řadě také FM rádio. V jeho výbavě nicméně nechybí ani oblíbené hry, včetně legendárního Hada. Jde o nástupce populárního modelu 105, který se aktuálně stále ještě nabízí v obchodech za cenu okolo 500 Kč – novinka by měla mít cenovku velmi podobnou.

Nokia 800 ToughVideo: archiv výrobce

Model Nokia 800 Tough pak cílí na aktivněji založené jedince. Jde v podstatě o obrněnce, který by si díky pogumované konstrukci měl nechat líbit i méně šetrné zacházení. Navzdory jednoduché konstrukci mu nechybí řada pokročilých funkcí – například Google Asistent, WhatsApp, Facebook nebo 4G konektivita.

Trojlístek nových přístrojů uzavírá Nokia 2720 Flip, která je reinkarnací stejnojmenného véčka, jež se prodávalo pod značkou Nokia před lety. Tato novinka nabídne všechny pokročilé funkce jako Nokia 800 Tough, navíc ještě obsahuje nouzové tlačítko a ICE (In Case of Emergency) informační menu.

Nokia 2720 FlipVideo: archiv výrobce

„Jako lídr v oblasti klasických telefonů přinášíme inovace v oblasti designu a funkcionality pro všechny naše fanoušky. Naše nové portfolio telefonů Nokia expanduje a má za cíl oslovit nové zákazníky,“ prohlásil na výstavišti Juho Sarvikas, Chief Product Officer ve společnosti HMD Global.

Ten má i jasno v tom, pro koho jsou nové modely určeny. „Jsme pyšní, že dnes můžeme představit ideální telefon pro všechny outdoorové nadšence – Nokia 800 Tough. Nokia 2720 Flip pak skvěle doplňuje rodinu klasických a je ideálním telefonem pro ty, kteří vyžadují balanc mezi digitálním detoxem a chytrými funkcemi. Nokia 110 pak potěší všechny, kteří vyžadují od telefonu naprosto jednoduchost,” doplnil.

Foto: archív výrobce

Trojlístek klasických mobilů od Nokie

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám