Hlavní obsah

Tecno chce mobilní konkurenty rozdrtit cenou, chyby se ale najdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českém trhu se zabydlela krátce před letními prázdninami nová čínská značka Tecno. Ta se snaží zaujmout především cenově dostupnými modely, které je možné pořídit už za méně než 2,5 tisíce korun. Na opačné straně žebříčku stojí model Camon 18 Premier, který naopak představuje to nejlepší, co Tecno v současnosti nabízí.

Foto: archív výrobce

Tecno Camon 18 Premier

Článek

V tuzemských obchodech se podle Zboží.cz nabízí Tecno Camon 18 Premier od 7490 Kč, a to v modré a světle modré barvě, která přechází skoro až do bílé. Svou výbavou se přitom tento přístroj může měřit i s dražšími přístroji.

Levné neznamená špatné. Co umí cenově dostupné mobily

Testy

V luxusně vypadajícím pouzdře se ukrývá výkonný čip MediaTek Helio G96, který má dostatek síly prakticky na všechny moderní hry. O svižné pracovní tempo se stará 8 GB operační paměti, k dispozici je také 256GB úložiště.

Displej staví na technologii AMOLED a nabízí rozlišení Full HD+ při úhlopříčce 6,7 palce. Vše pracuje pod operačním systémem Android 11 a grafickou nadstavbou HIOS 8.0. Lokalizace má však své chyby, a tak některé popisky nejsou správně přeloženy do češtiny. To je ale problém, který výrobce zvládne hravě vyřešit nějakou aktualizací.

Zamrzí také absence 5G modulu pro příjem nejnovějších mobilních sítí.

Foto: archív výrobce

Tecno Camon 18 Premier

Chloubou telefonu je i sestava fotoaparátů na zadní straně. Ta se skládá z hlavního 64Mpx fotoaparátu, který podává v dané cenové kategorii solidní výkon i za zhoršených světelných podmínek.

Dále je k dispozici širokoúhlý 12Mpx objektiv, který se chlubí optickou stabilizací, což přijde vhod při focení i natáčení videí. Trojlístek objektivů na zadní straně uzavírá 8Mpx teleobjektiv s 5x optickým a až 60x digitálním přiblížením, jde o periskopový objektiv, kterým jinak bývají vybaveny u konkurence až dražší přístroje.

Foto: archív výrobce

Tecno Camon 18 Premier

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla cenově dostupných mobilů

Výrobci zpravidla dávají na odiv své vlajkové modely. Je to logické, obsahují ty nejvýkonnější součástky, nejlepší fotoaparáty a zpravidla i pokrokové...

Výběr článků

Načítám