Hlavní obsah

Samsung vrací do hry legendární řadu Note. Pojmenoval ji ale jinak

Ve středu si odbyly premiéru hned tři nové smartphony od společnosti Samsung – modely Galaxy S22, S22+ a S22 Ultra. Právě poslední zmiňovaný je ze všech novinek nejzajímavější, jde totiž o křížence, který přináší to nejlepší z řad S a Note.

Představení chytrých telefonů Galaxy S22, S22+ a S22 UltraVideo: Novinky

 
Článek

Samsung pořádal historicky každý rok dvě tiskovky zasvěcené chytrým telefonům. Modely řady S se představovaly vždy na jaře a byly to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele. Telefony z řady Galaxy Note pak měly premiéru v srpnu a kromě extrémně výkonného hardwaru lákaly také na citelně větší obrazovky.

V loňském roce jsme se ale žádného zástupce řady Galaxy Note nedočkali, místo toho jihokorejský elektronický gigant v létě odhalil pouze dvě skládačky s ohebným displejem – modely Galaxy Z Flip3 a Z Fold3.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip3 5GVideo: Novinky

Vzhledem k tomu, že loňské modely řady S21 dostaly podporu dotykového pera S Pen, skalní fanoušci se obávali, že řada Note definitivně končí. Loni kvůli tomu dokonce lidé začali sepisovat petice, aby Samsung řadu Note zachoval.

Fanoušci se bouří proti konci smartphonů Galaxy Note

Mobil

Samsung fanoušky napínal

Ve středu se na slavnostní akci ale konečně ukázalo, proč jsme se žádného zástupce řady Note nedočkali. Samsung místo toho ukázal provedení Galaxy S22 Ultra. „Samsung se s každou další generací špičkových modelů snaží posouvat laťku kvality na vyšší úroveň,“ prohlásil na slavnostní akci TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsungu.

„Galaxy S22 Ultra nabízí oblíbené funkce modelů Note a s nimi to nejlepší z řady S v jedinečné kombinaci, která přináší nevídané uživatelské zážitky. Pro svět mobilních technologií jde o pořádný skok vpřed – vytváříme nový standard, díky němuž si mnozí uvědomí, co skutečně špičkový telefon dokáže,“ doplnil TM Roh.

Foto: archív výrobce

Zleva: Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ a Galaxy S22

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Vůbec poprvé se tak v řadě S setkáváme s vestavěným dotykovým perem S Pen známým z řady Note, které je navíc rychlejší než všechny předchozí verze a líp reaguje při ovládání. V porovnání s předchozím modelem má o 70 % nižší latenci. Díky rychlejší odezvě by měl mít uživatel přirozenější pocit při psaní i kreslení i snazší práci s aplikacemi.

Design nového eska také vychází z řady Note, je tedy odlišný od zbývajících dvou novinek. Dvě levnější dvaadvacítky mají elegantní design se zaoblenými rohy, u kterého bočnice plynule splývají s ostrůvkem pro fotoaparáty. Verze S22 Ultra má proti tomu výrazné hrany se štíhlým ocelovým rámečkem. Na výběr budou mít uživatelé různé barvy i kapacity úložiště.

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Nejlevnější a nejdražší verze

Galaxy S22 s 6,1palcovým displejem bude k dostání v černé, bílé, zelené a růžové barvě. Nejlevněji vyjde provedení s 8 GB RAM/128 GB interní paměti, konkrétně případní zájemci zaplatí 21 999 Kč. Na 22 999 Kč vyjde verze 8 GB RAM/256 GB interní paměti.

Galaxy S22+ nabídne 6,6palcovou obrazovku a bude se prodávat v černé, bílé, zelené a růžové barvě za 26 999 Kč (8 GB RAM/128 GB interní paměti), respektive za 27 999 Kč (8 GB RAM/256 GB paměti).

Foto: archív výrobce

Porovnání Galaxy S22 (vlevo) a S22 Plus

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Plus

Galaxy S22 Ultra je ze všech novinek největší, což je zásluha zakřivené 6,8palcové obrazovky. Verze s 8 GB RAM/128 GB interní paměti bude stát 31 999 Kč, za verzi 12 GB RAM/256 GB interní paměti lidé zaplatí 34 499 Kč a za variantu 12 GB RAM/512 GB interní paměti pak 36 999 Kč.

I když předobjednávky všech tří novinek již odstartovaly, telefony přijdou na trh postupně. Jako první se začne prodávat Galaxy S22 Ultra, a to už 25. února. Provedení Galaxy S22 a S22+ přijdou na trh až 11. března.

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Plus

Foto: archív výrobce

Galaxy S22 Ultra

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám