Hlavní obsah

Unikátní projektor nahradí i lampičku. Prodávat se začne v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek oficiálně odstartovaly předobjednávky unikátního projektoru The Freestyle od společnosti Samsung, který funguje zároveň jako chytrý reproduktor a náladové osvětlení. Za toto multifunkční zařízení si jihokorejský elektronický gigant naúčtuje 24 990 Kč, skladem by jej tuzemští obchodníci měli mít ve druhé půlce února.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

Článek

Aby Samsung uživatele co nejvíce na novinku nalákal, nabízí k ní zdarma v rámci předobjednávky stylové outdoorové pouzdro v hodnotě 1490 Kč, které se hodí především na cestách.

Uživatelé také získají 90denní garanci vrácení peněz, pokud by se zařízením nebyli spokojeni. To je poměrně férová nabídka, vzhledem k tomu, že jde o zcela novou kategorii zařízení – lidé si tak budou moci v podstatě snadno vyzkoušet, jak dobře novinka v praxi funguje a zda pro ni najdou uplatnění.

Přece jen unikátní projektor si odbyl premiéru teprve zkraje roku na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu tehdy novinku popsali jako „přenosné promítací a zábavní zařízení“. V praxi jde o malé kompaktní zařízení válcovitého tvaru, které váží pouze 830 gramů. Snadno si jej tedy můžete vzít kamkoliv s sebou.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

Svůj domov či jakýkoliv jiný prostor tak snadno můžete proměnit v kinosál. Díky své konstrukci dovede The Freestyle promítat obraz nejen na zeď, ale také na strop. V podstavci jej můžete otáčet až o 180°. Vytvořit zvládne obraz o velikosti až 100 palců, tedy více než 2,5 metru.

„The Freestyle je unikátní projektor zkonstruovaný s ohledem na maximální všestrannost a flexibilitu, aby vycházel vstříc měnícímu se životnímu stylu,“ říká Simon Sung, výkonný viceprezident a vedoucí obchodního a marketingového týmu Visual Display Bussiness v Samsungu.

Domácí kino netřeba. Chytrý soundbar od Sonosu ukrývá pět reproduktorů

Hardware

Označovat novinku pouze jako projektor by ale byla dehonestace, umí toho daleko více. „Nabízí zábavu v libovolném prostředí a podmínkách přesně podle momentálního přání a nálady uživatelů,“ doplnil Sung.

Pokud se The Freestyle zrovna nevyužívá jako projektor, může po nasazení průsvitné krytky objektivu sloužit jako zdroj náladového osvětlení. Jednoduše jej namíříte směrem vzhůru, aby vás neoslňoval, a postavíte někam ke stěně.

Novinka ale může fungovat také jako chytrý reproduktor. Umí dokonce analyzovat hudbu a synchronizovat s ní vizuální efekty, které lze promítat na zeď, na podlahu nebo kamkoli jinam.

Foto: archív výrobce

The Freestyle

Reklama

Výběr článků

Načítám